MUP akcija „Škola“: Od početka septembra 4.500 prekršaja

Od strane Ozon
0 komentar

Od početka akcije „Škola“, koju sprovode policijski službenici saobraćajne policije sa ciljem obezbeđivanja bezbednosti dece u saobraćaju, otkriveno je skupo narušavanja saobraćajnih propisa. Ukupno je zabeleženo okruglo 4.500 takvih prekršaja.

Najčešći prekršaji uključuju prekoračenje dozvoljene brzine u zoni koja okružuje školu. Ukupno 1.921 vozač je kazneno zbog ovoga prekršaja. Takođe, 361 vozač je sankcionisan zbog nepropisnog parkiranja u blizini škole, a 278 vozača je kažnjeno jer su koristili mobilni telefon za vreme vožnje u zoni škole.

Pored toga, 61 vozač je isključen iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok je 6 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u zoni škole.

Saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim prisustvom i kontrolnim merama u zonama škola u narednom periodu. Apelišemo na sve vozače da budu posebno obazrivi u blizini škola i da primenjuju sve saobraćajne propise, čime će doprineti bezbednosti dece u saobraćaju.

Možda Vam se svidi i