Muljali sa papirima polovnih uvoznih automobila. Utajili više od dve milijarde dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je u Novom Sadu i Subotici uhapšeno 22 ljudi koji su zloupotrebama u prodaji uvoznih polovnih automobila oštetitili budžet Srbije.

Kako se navodi, oštetili su budžet za više od 2,1 milijarde dinara.

Uhapšteni su R.Š, S.K, Z.K, A.K, S.V.K, T.K, Ž.A, M.M, S.V, J.V, A.V, N.N, D.R, M.G, M.S, A.H, D.T, M.E, S.Đ, A.F, V.M. i M.B.P koji se terete za poresku utaju i zloupotrebu položaja odgovornog lica. 

Osumnjičeni R.Š. je organizovao tu kriminalnu grupu pod čijom kontrolom je poslovalo sedam firmi u inostranstvu i sedam u Srbiji.

Kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila, tako što su umanjivali vrednost polovnih motornih vozila i davali neistinite EUR-1 obrasce.

Od 1. februara 2019. do 3. oktobra ove godine uvezeno je 39.078 polovnih motornih vozila, a na ime lažne poslovne dokumentacije članovi kriminalne grupe su stekli protivpravnu imovinsku korist od više od 1,18 miliona evra, a špediteri 2,74 miliona evra.

Pretresanje prostorija je u toku, a osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Izvor: 021.rs

Možda Vam se svidi i