Mitrovčani pobedili na regionalnom projektu RISE

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Tim (udruženje građana) „Mitrovački Soko“ osvojio je bespovratna sredstva u iznosu od 2.500 eura na regionalnom RISE projektu, koji za cilj ima osnaživanje i podršku mladim socijalnim preduzetnicima. Organizator ovog takmičenja je nevladina organizacija „Smart Kolektiv“ iz Beograda koja je već tri godine za redom zajedno sa zemljama iz regiona nastavlja sa projektom pod imenom “RISE“.

Pobednička ideja tima Mitrovačkog Sokola bila je pokretanje dečijih kampova sa ciljem smanjenja upotrebe digitalnih medija kod dece, te približavanje i upoznavanje dece sa kampovanjem i aktivnostima u prirodi. Soko kamp će se ove godine održati prvi put gde će deca imati priliku za boravak u šatorima na predviđenim mestima za kampovanje.

“U našem timu imamo tri člana, a njihov primarni posao jeste rad sa decom na različitim poljima njihovog razvoja. Emilija je licencirana fizioterapeutkinja sa dugogodišnjim iskustvom u promovisanju zdravih fizičkih navika i aktivnosti dece kao I pravilnog držanja. Dario je profesor istorije sa 13 godina iskustva kao profesor u školi. Dario poseduje veliku stručnost u kampovanju, radu sa decom kao I u vođenju dečijih ekskurzija i izleta. Opši cilj našeg tima je podsticanje entuzijazma dece za aktivnosti na otvorenom i u prirodi. Svi živimo u Sremskoj Mitrovici, gde smo se prvo povezali kroz rad u školi I inicijative društveno korisnog rada u kojima smo svi učestvovali. Nakon registracije našeg udruženja I vodeći jednodnevni pilot program u Starom Slankamenu, ohrabreni smo od strane RISE-a odlučili smo da pokrenemo „Soko kamp“, rekla je Žurovski Sara, fizioterapeut i specijalista za razvoja dece sa višegodišnjih iskustvom u zemlji i inostranstvu.

Originalnost Soko kampa ogleda se kroz društveno korisne aktivnosti u koje će deca biti aktivno uključena tokom kampovanja. Ekološkim aktivnostima naš kamp imaće pozitivan uticaj na prirodu. Kamperi će učestvovati u zadacima koji uključuju čišćenje šuma i plaža, sadnju odgovarajućih stabala i uređenje i obeležavanje planinarskih staza. Kroz ove aktivnosti deca bi takođe razvila osećaj društvene odgovornosti i pozitivan odnos prema prirodi

Zajedno sa ostalim pobednicima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, naši sugrađani susrešće se u Tirani sledeće nedelje. Na ovom susretu će uz pomoć mentora napisati i usavršiti svoj biznis plan koji će ih im pomoći u pokretanju svojih ideja.

Svi zainteresovanu mogu da dobiju više informacija na Instagram stranici- Mitrovacki Soko

Možda Vam se svidi i