Mitrovačke košarkašice idu u Rio!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u gradskoj kući održan sastanak povodom predstavljanja Republike Srbije u basketu 3×3.

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport, Vasilj Ševa, i načelnik za obrazovanje, Zoran Đurić, zajedno sa svojim saradnicima primili su učenice i profesore.

Na sastanku su gostovale učenice i profesor koji će predstavljati Republiku Srbiju u basketu 3 na 3 na predstojećoj Školarijadi koja će se održati u Rio De Ženeiru, Brazilu, u periodu od 19.8. do 27.8.2023. godine.

Republiku Srbiju u basketu 3 na 3, u kategoriji devojčica, će predstavljati:

  1. Irina Andrijašević
  2. Teodora Milošević
  3. Nikolina Popović
  4. Anja Bojković
  5. Profesor Dejan Kozeljac

„Košarka je veoma popularan sport, a basket 3 na 3 je disciplina koja zahteva visok nivo koncentracije, brze reakcije i fizičke spremnosti. Ovo je veliki uspeh, i uveren sam da će naše učenice dostojno predstavljati naš grad i Srbiju. U svoje ime i u ime grada, izražavam im zahvalnost i čestitke. Takođe se zahvaljujem svima koji su doprineli ovom uspehu, kao i Savetu za školski sport. Želim svim učesnicama sreću, a posebno treneru, i uspešno putovanje sa nadom da postignu odlične rezultate“, izjavio je Ševo.

Ševo je istakao da ovo nije prvi put da naši sportisti i iz drugih sportiva postižu ovako velike uspehe. Takođe je potsetio da su i odbojkašice, uprkos pandemiji, vredno trenirale i postigle značajne uspehe i učestvovale na školskom Svetskom prvenstvu.

„Irina Andrijašević, učenica i košarkašica, je izjavila: „Velika nam je čast što idemo na ovako veliko takmičenje. Pripremali smo se kao tim i idemo sa namerom da pobedimo.“
Predrag Šoškić, ispred Saveza za školski sport, izrazio je uverenje da će dostojno predstavljati Republiku Srbiju.

Možda Vam se svidi i