Ministarstvo finansija upozorava na lažne informacije o umanjenju penzija

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Ministarstvo finansija upozorilo je da su se proteklih dana u javnosti pojavile lažne izjave ministra Siniše Malog, koje se plasiraju preko neproverenih, jednokratnih portala, društvenih mreža i alata za onlajn komunikaciju, sa lažiranim logom medija i lažiranim izvorima i citatima, a poslednja u nizu lažnih vesti je da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara.

Takva je i lažna vest da će penzije biti umanjene, a koja se građanima direktno šalje preko platforme „Viber“, saopštilo je ministarstvo.

„Nijedna od ovih informacija nije tačna, u pitanju su hakerske manipulacije koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, tako da očekujemo rešavanje u što bržem roku“, navelo je Ministarstvo finansija.

Izvor: Kamatica

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Dr Miggyy 20.10.2023. - 8:30 am

OTETE PARE ΛV SU PROKLETE!

Moguće je zamajavanje penzionera da im neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara i da će penzije biti smanjene. Vlasti i PIO mogu da se ljute koliko hoće, a penzioneri ipak s pravom su obazrivi. Naime, Vučić je otimao penzije na oko 800.000 penzionera od 2014. do 2018. godine i oteo im oko 800 miliona evra, kojim parama spasio Srbiju od bankrotstva, a pomogao lopovima iz njegovog okruženja, a međuvremenu državu je zadužio za dvadeset milijarde evra. Od tih para gradi autoputeva, a dobar deo tih para je pokraden i krađa traje još uvek. Vučić zaboravio da postoji Istočna Srbija sa lošim putevima i železnicama, koje ne funkcionišu.

Komentari su zatvoreni.