Mesne prerađevine iz Srema i na tržištu Afrike

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Mesni gigant Mitros Fleishwaren iz Sremske Mitrovice, posle osam godina od uspešne privatizacije, danas je primer kompanije koja uspešno realizuje i sprovodi poslovne planove. Na površini oko 14 hektara i preko 500 zaposlenih uz primenu savremenih tehnologija, većina proizvoda ove fabrike odlazi u izvoz, ali se mogu naći i u našim marketima. Preko 200 vrhunskih prerađevina izvozi se širom sveta, a od nedavno i u Afriku, odnosno Ekvatorijalnu Gvineju.

Preko 60% gotovih proizvoda distrubuira se na tržište Evropske unije, a od nedavno proizvodi Mitrosa osvojili su i tržište Afrike, gde se nadaju dugoročnoj saradnji.

Kako je istakao generalni direktor Mitros Fleishwaren-a Aleksandar Rašković, delegacija Ekvatorijalne Gvineje na najvišem državnom nivou posetila je kompaniju Mitros te je pokazala zainteresovanost za proizvodima iz Srbije.

500 visokomotivisanih radnika svojim znanjem, stručnošću i posvećenošću svakodnevno unapređuju kompaniju. Kompanija Mitros privukla je kako mlađi kadar, tako i nekadašnje radnike starog Mitrosa, koji su svoj radni vek nastavili u modernizovanom pogonu.

U Kompaniju Mitros od 2015. godine uloženo je preko 30 mil EUR.

U januaru 2022. godine prodaja na srpskom tržištu i okolini utrostručena je u odnosu na januar 2021, te su rezultati veoma pozitivni, istakao je direktor Rašković.

Proizvodnja u Mitrosu raspolaže najmodernijom tehnologijom, a određene mašine nema niko u regiji. Kapacitet klanice je za čak 5.000 svinja dnevno, a danas se prerađuje oko 3000 svinja na nedeljnom nivou.

Izvor: RTV

Možda Vam se svidi i