Marija Vuruna novi direktor Galerije „Lazar Vozarević“

Od strane Ozon
0 komentar

Promene na položaju direktora Galerije „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Na današnjoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica, biće donete odluke koje se odnose na imenovanja i razrešenja na važnim kulturnim pozicijama u gradu. Odbornici će danas glasati za novog direktora Galerije „Lazar Vozarević“ , a za ovo mesto je predložena Marija Vuruna, kustos galerije Lazar Vozarević, viši konzervator – restaurator.

Milan Marinković iz Velikih Radinaca razrešen je sa funkcije vršioca dužnosti direktora Galerije „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici. Ova odluka doneta je zbog ispunjenja uslova za sticanje starosne penzije. Marinković je svojim radom i predanim angažovanjem dugo godina doprinosio razvoju kulturnog života grada.

Marija Vuruna iz Sremske Mitrovice imenovana je za vršioca dužnosti direktora Galerije „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici. Njena uloga će trajati jednu godinu, a očekuje se da će nastaviti sa unapređenjem rada ove značajne kulturne institucije i pružiti doprinos daljem razvoju umetničke scene u gradu.

Ove promene na čelu Galerije „Lazar Vozarević“ odražavaju kontinuiranu podršku gradu prema kulturnom sektoru i njegovim institucijama, naglašavajući važnost umetnosti i kulture u lokalnoj zajednici.

Možda Vam se svidi i