„LIID“: Sremskoj Mitrovici 2.096.763 evra za rekonstrukciju lokalnih puteva

Od strane Ozon
1 komentar

Grad Sremska Mitrovica deo je projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucijalnog jačanja lokalnih samouprava (LIID).

SREMSKA MITROVICA. Potvrde o stupanju na snagu Okvirnog sporazuma o sprovođenju projekta lokalne infrastrukture i institucijalnog jačanja lokalnih samouprava uručene su danas u Palati Srbije predstavnicima 145 gradova i opština, među kojima je i grad Sremska Mitrovica.

U okviru realizacije projekta, gradu Sremskoj Mitrovici je opredeljeno 2.096.763 evra za rekonstrukciju lokalnih puteva. Na svečanoj ceremoniji, Petru Samardžiću, zamjeniku gradonačelnika, uručena je Potvrda kojom se potvrđuje donošenje Okvirnog sporazuma za izvođenje projekta.

U Palati Srbija u Beogradu održana je Inauguralna konferencija projekta Lokalna infrastruktura i institucionalni razvoj („LIID“). Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je na početku konferencije da će u okviru projekta „LIID” 145 jedinica lokalne samouprave dobiti značajna bespovratna sredstva za infrastrukturne projekte i institucionalno jačanje.

Ministar Vesić je istakao da su predsednik Aleksandar Vučić i Vlada posvećeni izgradnji moderne i razvijene Srbije, a projekat „LIID” je presudan korak ka ostvarenju te vizije.

Konferenciji je učestvovao i predsednik Aleksandar Vučić, koji je izrazio zahvalnost Francuskoj razvojnoj agenciji i Svetskoj banci na ogromnoj podršci i finansijskom doprinosu. Ova sredstva će omogućiti jedinicama lokalne samouprave u Srbiji da konkurišu za različite projekte, koji će u krajnjoj liniji biti od koristi građanima koji žive u zemlji.

Međutim, predsednik Vučić je istakao da predstavnici jedinica lokalne samouprave moraju da pokažu znanje, posvećenost i entuzijazam kako bi obezbedili izbor najboljih projekata koji zaista služe interesima građana Srbije.

Projekat LIID predstavlja značajno ulaganje u razvoj lokalne infrastrukture širom zemlje. Sa ovim sredstvima, zajednice će imati priliku da poboljšaju svoju putnu mrežu.

Ukupna vrednost LIID projekta iznosi 265,2 miliona evra. Realizacija projekta traje do 30. novembra 2028. godine.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Zoran 23.07.2023. - 2:18 pm

Popravite most na Savi. Ono je bruka i sramota za Mitrovicu.

Komentari su zatvoreni.