Kreni – Promeni u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Aktivisti tima Pokreta „Kreni-Promeni“ organizovali su u Sremskoj Mitrovici akciju u okviru koje su od građana prikupljali njihove predloge za promene u gradu.

Aktivisti organizacije Kreni Promeni u centru Sremske Mitrovice, 13. aprila, rezgovarali su sa građanima i predstavili lokalni tim pokreta „Kreni Promeni“. Akcija je održana na Trgu Ćire Milekića.

Advokat Davor Šarić, lider lokalnog tima „Kreni-Promeni Sremska Mitrovica“ sa svojim saradnicima organizovao je štand na Trgu Ćire Milekića na kom su uz kafu i limunadu razgovarali sa građanima Sremske Mitrovice.

Danas u Sremskoj Mitrovici želimo da saznmo koji problemi muče Mitrovčane, ovo apsolutno nije stranački, mi smo pokret koji želi da izađe među ljude, da ih pita kako mogu da pomognu i da im doprinesu. Nama su sva društvena pitanja od šireg značaja naša pitanja, poručio je Davor Šarić.

Lokalnom Mitrovačkom timu pridružio se i Savo Manojlović sa timom Pokreta „Kreni-Promeni“ iz Beograda.

U Sremskoj Mitrovici imamo lokalne mlade ljude koji su učestvovali u akcijama na lokalnom nivou, naš moto jeste da naši ljudi odlučuju u kakvoj će gradu i zemlji živeti i volimo da ta promena bude inicirana. Došli smo da vidimo šta bi to trebalo da bude još bolje u gradu koji je prelep. Suštinsko pitanje jeste da se detektuje koji je problem i da zajedno radimo na njemu. Bio sam tri četiri puta ovde u Sremskoj Mitrovici, tokom poplava i na humanitarnim akcijama. Kada bih rekao da razumem Mitrovicu, slagao bih ali građani kažu da je ovde problem nelegalna gradnja na rekama. Ja ne mislim da ovakve incijative treba da se bave kritikom, mi dajemo rešenja, akcije su nam na nacionalnom nivou… kao primer daću, naše zahteve vezano za park na Banovom brdu, zahtevi su usvojeni, branili smo park na Banovom brdu, uz nas su bili urbanisti. Bitno je da imate rešenje i okupite ljude, rekao je Manojlović.

Kako navode iz organizacije Kreni-promeni, putem ove akcije žele da kroz iznošenje ideja i problema čuju probleme građana.

Možda Vam se svidi i