Košarka: Engleska reprezentacija i ŽKK Srem iz Sremske Mitrovice odigrale prijateljski meč

Od strane Ozon
0 komentar

Engleska reprezentacija pobedila ŽKK Srem u prijateljskom meču košarkašica

SREMSKA MITROVICA. U Sportskom centru „Kovilovo“ održan je prijateljski meč između igračica rođenih 2007, 2008. i 2009. godine, u kojem je reprezentacija Engleske ostvarila pobedu nad Ženskim košarkaškim klubom „Srem“ rezultatom 41:38 (7:12, 13:12, 10:6, 11:8).

Košarkašice Engleske su se istakle neverovatnom brzinom i odličnom fizičkom pripremljenošću. Igračice Srema su sjajno započele meč, ali kako je utakmica odmicala, njihova prednost se topila zbog nedostatka snage. Mnoge igračice Srema su već bile na pauzi, dok su neke trenirale smanjenim intenzitetom nakon naporne sezone. Ipak, ovo je bilo prelepo iskustvo i velika čast za košarkašice Srema da igraju internacionalnu utakmicu protiv reprezentacije Engleske, koja se nalazi na pripremama u Srbiji.

Nakon utakmice, predsednik Srema, Nikola Budošan, se zahvalio na pozivu proslavljenom košarkašu Dejanu Milojeviću i Banetu Vukoviću, vlasnicima BDA-Basketball Development Academy, koji su organizovali susret. Takođe, pozvao ih je da sledeće godine budu gosti u Sremskoj Mitrovici.

Za ekipu Srema su igrale sledeće košarkašice: Milošević, Ignjatov, Andrijašević, Popović, Đorđić, Bojković, Cvetković, Branković, Vučetić, Rodić i Raičević. Trener ekipe je bio Milošević Nikola.

Na terenu za Englesku su se našle igračice: Campbell, Collins, Wilson, Oboavwoduo, Malek, Godwinn, Robinson, Sealey, De Jonge, Larder-Lee, Wright, Walker, Williams i Hancock. Trener ekipe je bio Etyle Ruth.

Organizatori su nakon utakmice svim učesnicima podelili poklone iz svoje akademije, čime su dodatno ulepšali ovaj sportski događaj.

Izvor Faul.rs

Možda Vam se svidi i