Koncert ansambla ,,Dom Muz“ u katedrali Svetog Dimitrija

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U organizaciji udruženja Udruženje Sirmium- grad dece ,,Sirmium – grad dece“ održan je koncert ansambla ,,Dom Muz“ Vojvođanskog udruženja za ranu muziku ,,VEMA“ iz Novog Sada.

Koncert ,,Veče renesansne muzike“ je u saradnji dva Udruženja održan u katedrali ,,Svetog Dimitrija“, rimokatoličkoj crkvi u Sremskoj Mitrovici, katedrali od velikog kulturnog značaja, koja nosi ime zaštitnika našeg grada. Okupio se veliki broj građana, koji su uživali u nestvarnim glasovima umetnika iz Rusije, Brazila i Srbije , kao i zvucima virgina i blok flaute. Bar na čas vratili su nas u vreme renesanse.


Moderatori programa su bili Jovana Jokić i Sandra Štetina, koja se zahvalila u ime udruženja ,,Sirmium- grad dece“, velikom prijatelju, koji je podržao večerašnji koncert, monsinjoru župniku Eduardu Španoviću, profesorici klavira Dragani Filimonović, koja je povezala ova dva Udruženja, Timoru Musaevu, umetničkom rukovodiocu ansambla ,,Dom Muz“, koleginici Ivani Marketanović, kao stručnom konsultantu, koleginici Tatjani Marelj Zečević, idejnom tvorcu plakata i akademskoj slikarki i medijima koji podržavaju naše Udruženje.

Možda Vam se svidi i