Koliko će zarađivati popisivači na popisu poljoprivrede?

Od strane Ozon
0 komentar

Popisivači će imati ključnu ulogu u predstojećem popisu poljoprivrede koji će se održati od 1. oktobra do 15. decembra ove godine. Republički zavod za statistiku (RZS) će angažovati gotovo 3.000 popisivača kako bi obezbedili tačne i celovite podatke o stanju poljoprivrede u zemlji.

Popisivači će biti plaćeni na osnovu ispravno popunjenih upitnika. Za svaki precizno ispunjen upitnik sa osnovnim podacima o gazdinstvu, zemljištu, stoci i radnoj snazi, popisivač će dobiti 600 dinara. Dodatno, za svaki popunjen modul sa dodatnim pitanjima, popisivač će dobiti 100 dinara.

U slučaju da anketiranje nije izvršeno iz bilo kog razloga, nadoknada neće biti isplaćena. RZS je istakao da je obavezno prisustvo popisivača na petodnevnoj obuci pre početka popisivanja kako bi se osposobili za rad po metodologiji Popisa i korišćenju aplikacije za prikupljanje podataka.

Ovaj posao će omogućiti Republičkom zavodu za statistiku da dobije tačne i sveobuhvatne informacije o poljoprivredi u zemlji, što će biti od velike koristi za planiranje i analizu u sektoru poljoprivrede.

Možda Vam se svidi i