Ko Ima pravo na isplatu pomoći od 20.000 dinara?

Od strane Ozon
5 komentari

Srmska Mitrovica/Srbija – Vlada Srbije najavila je finansijsku podršku od 20.000 dinara koja će biti isplaćena korisnicima penzija i drugih prinadležnosti iz PIO fonda koji podnesu zahtev zaključno sa 23. novembrom. Ova podrška, koja stiže 30. novembra, obuhvata širi spektar korisnika u skladu sa zaključkom Vlade: korisnike penzija, ali takođe i one koji ostvaruju privremene naknade. To uključuje invalide rada druge i treće kategorije invalidnosti ili preostale radne sposobnosti, kao i invalidnu decu. Korisnici privremenih naknada Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje takođe će biti obuhvaćeni ovom podrškom.

Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak kojim će novčana pomoć od 20.000 dinara, počev od 30. novembra 2023. godine, biti isplaćena korisnicima penzija, privremenih naknada – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Pomoć će dobiti i korisnici koji će ostvariti ovo pravo zaključno sa 23. novembrom 2023. godine, a kojima će rešenje o ostvarivanju prava biti doneto nakon tog datuma.

Rešenja o ostvarivanju prava biće doneta nakon ovog datuma, a korisnici koji su podneli zahtev za penziju ili druge prinadležnosti iz kase PIO fonda biće na listi za isplatu ove pomoći. Automatski će dobiti podršku od 20.000 dinara, bez potrebe za dodatnom prijavom.

Ova inicijativa obuhvata korisnike penzija, ali takođe i one koji ostvaruju privremene naknade. To uključuje invalide rada druge i treće kategorije invalidnosti ili preostale radne sposobnosti, kao i invalidnu decu. Korisnici privremenih naknada Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje takođe će biti obuhvaćeni ovom podrškom.

Ovo je deo širih napora Vlade Srbije da pruži podršku najugroženijim grupama stanovništva. Isplata ove pomoći neće zahtevati dodatnu prijavu ili podnošenje zahteva – biće automatski uplaćena korisnicima koji ispunjavaju uslove definisane ovim zaključkom.

Možda Vam se svidi i

5 komentari

Kosa 24.11.2023. - 3:22 pm

Dali imaju pravo na naknadu i oni koji imaju starateljstvo?

Velja 24.11.2023. - 4:06 pm

Radnici treba da imaju realne plate i penzioneri realne penzije i onda nebi drzava davala milostinju

Teab 24.11.2023. - 10:54 pm

Ja mislim da podrska od 20.000din
treba i studentima.

PeraZdera 26.11.2023. - 7:41 am

Kako kupuje sirotinju!!! Sendvicima, 20.000,… Nadam se da mladi znaju da ne trebaju da cekaju milostinju od kriminalaca, a stariji da trebaju da glasaju za buducnost ove dece a ne za j.20000. Ova deca treba da zive!!!

Dobri irac 28.11.2023. - 7:48 am

Ovo nije dobar sistem.Radnici imaju male plate a ne dobijaju nikakvu pomoć a studenti imaju razne privilegije i još hoće 20000.Daje se deci,penzionerima pa pojedine porodice uzmu i po 1000 evra a mnoge porodice čiji su roditelji radnici ne dobiju ništa..

Komentari su zatvoreni.