Kakvo se sve oružje predavalo? Rekordan odziv građana u Sremskoj Mitrovici Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Najnoviji podaci Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokazuju da je dobrovoljna predaja ilegalnog oružja ostvarila rekordan odziv građana u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici. Tokom trosedmične akcije, građani ovih gradova su se najmasovnije odazvali i doprineli bezbednijem okruženju.

FOTO MUP

Prema prikupljenim podacima, do petka uveče, ukupno je predato impresivnih 36.265 komada oružja, 9.943 minsko-eksplozivnih sredstava i čak 1.817.190 komada municije. Ova izvanredna akcija premašila je sve prethodne slične inicijative i pokazala visok stepen angažovanosti građana u cilju suzbijanja nelegalnog oružja.

Među predatim oružjem se ističu i neobični primeri. Na primer, jedan građanin je predao sistem za vođenje protivoklopne rakete „maljutka“. Takođe, jedan građanin je predao štapin na kojem je bilo prikačeno čak 4,6 kilograma eksploziva velike razorne moći.

Građani su se odvažili da donesu različite vrste oružja, uključujući napunjene raketne bacače „zolje“, nagazne mine, bombe, protivavionsku municiju, kao i istorijski značajne primerke kao što su automatske puške „kalašnjikov“ i „šmajser“ koje su poznate iz Drugog svetskog rata, kao i primerke oružja iz Prvog svetskog rata. Čak je jedan građanin predao retku kuburu iz 1847. godine.

Možda Vam se svidi i