Kakvo oružje građani predaju policiji: Iz 1847. i 1907. godine, sistem za navođenje raketa…

Od strane Ozon
0 komentar

Bojana Otović Pjanović iz MUP-a ističe da je do sada predato više od 33.000 komada oružja i da se među njima nalazi i ono koje potiče iz 19. veka, Prvog i Drugog svetskog rata.

Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala MUP kaže za RTS da je do subote do 19 časova predato 33.427 komada oružja od čega je 26.094 vatreno oruže, oko 6.333 su minsko-eksplozivna sredstva i više od 1.319.000 komada municije.

Prema njenim rečima, od vrste oružja u legalnom posedu, najčešće su predati pištolji. Kada je reč o nelegalnom oružju predavano je čak i ono koje potiče iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Tu je bilo i oružja iz 1847. i 1907. godine, engleski revolveri, sistem za navođenje protivtenkovskih raketa, štapin na koji je prikačeno 4,6 kilograma eksploziva„, ističe Otović Pjanović.

Ponovila je da do 8. juna neće biti posledica po one koji predaju oružje. 

Građani nemaju nikakvu potrebu da se legitimišu. To se radi samo kada je reč o legalnom oružju vlasnika koji je preminuo. U tom slučaju se mora izdati potvrda o zadržavanju oružja do okončanja ostavinskog postupka„, kaže Otović Pjanović.

Kada je reč o periodu posle 8. juna, MUP će sprovoditi naredbe i preporuke vlade o primeni oštrijih mera koje se tiču nedozvoljenog držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: 021.rs

Foto: Arhiva MUP

Možda Vam se svidi i