Kako do lične karte? Prednost za zakazane putem eZakazivanja

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MIROVICA. Ukoliko treba da izvadite novu ličnu kartu ili pasoš, a punoletan ste državljanin Srbije, možete da izbegnete čekanje i zakažete termin online za sebe i do 4 člana vaše uže porodice. Ako je vaše dete maloletno, termin zakazujete na svoje ime. Termin se zakazuje do 30 dana unapred. Spisak policijskih stanica u Srbiji gde funkcioniše eZakazivanje možete pogledati na ovom linku.

Ako niste još vični korišćenju interneta termin možete zakazati i uPolicijskoj upravi u mestu boravka, ali pripremite se na čekanje jer prednost imaju zakazani termini.

Zakazivanje za termin može se izvršiti i lično u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici, u terminu od 7 časova, dok se plaćanje svih uplatnica takođe može izvršiti lično u upravi.

Do termina za pasoš možete doći bez čekanja u redu: Neophodno je da se registrujete na sajtu i unesete neophodne podatke

Kada u pretraživač ukucate „e-uprava“, na zvaničnom sajtu u desnom uglu pojaviće se opcija prijava/registracija. Ako ste se ranije već prijavljivali, neophodno je samo da ukucate korisničko ime i lozinku. A ako ovu opciju koristite prvi put, neophodno je da popunite celu prijavu kako biste se uspešno registrovali i otvorili svoj nalog na portalu e-uprave.

Posle uspešne registracije, potrebno je da se prijavite na Portal i iz menija odaberete opciju „Usluga“, a potom odmah kliknete i na opciju „Lična dokumenta“. U zavisnosti od prijave za potrebna dokumenta možete izabrati kategoriju „lična karta“ ili „pasoš“, Kao i najbližu policijsku stanicu u kojoj ćete predati prijavu.

Po odabiru policijske stanice kliknite na „pokreni uslugu“. Zatim označite da se slažete sa uslovima korišćenja, pa na opciju „napred“, proverite svoje podatke i zatim desnom gornjem ćošku „e-zakazivanje“.

Pretraživač će vam zatim ponuditi slobodne termine u okviru policijske stanice koju ste izabrali. Potrebno je da odaberete bilo koji beli kvadratić koji označava slobodan termin u periodu od 30 dana unapred. Nije moguće zakazivati termine danas za danas i nije moguće da se sledeći zahtev zakaže sve dok ne istekne 30 dana od prethodno zakazanog termina.

Kada ste se uspešno prijavili, neophodno je da u zakazani termin odete u policijsku stanicu i predate dokumenta za izradu nove lične karte ili pasoša.

Možda Vam se svidi i