Još dve medalje za Sirmium

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Proteklog vikenda održana su dva takmičenja u atletskoj dvorani u Beogradu. Prvenstvo Srbije za juniore/ke (U20) i Prvenstvo Srbije u višeboju za pionire/ke (U16). Atletski klub Sirmium je imao troje predstavnika, koji su osvojili dve bronzane medalje i jedno četvrto mesto.

U subotu 28. januara u disciplini 400m kod juniora četvrto mesto zauzeo Marinković Vuk kome je nedostajlo samo 8 stotinki (52.07s lični rekord) do bronzane medalje. Da je nastupao u najbržoj grupi, vrlo izvesno bi je i osvojio, no i iduće godine je u ovoj uzrasnoj kategoriji, a osvajači medalja su stariji godinu dana.

Drugog dana takmičenja Čančarević Anja (još uvek mlađa juniorka U18) osvojila je bronzanu medalju u bacanju kugle (4kg) ličnim rekordom 12.14m. Rezultat je mogao biti i bolji, ali sve u svemu bitna medalja. Najprijatnije iznenađenje napravio je pionir Đonić Stefan. Dečko koji zaista obećava i predstavlja svetlu budućnost kluba. Osvoji je bronzu u petoboju, iako pre toga nikada nije skakao u vis, a dalj samo jednom, pre dve godine.

Ponosan sam na uspehe i rezultate koje smo postigli, jer su uglavnom ispred nas deca iz Beograda i Novog Sada koja tokom zimskog perioda treniraju u dvoranama i imaju savršene uslove za rad. Ipak, mi nastavljamo dalje punom parom i očekujemo nove uspehe u vikendima pred nama, poručuje trener Macanović Slobodan.

Možda Vam se svidi i