Izložbom i predstavom obeležen Svetski dan pozorišta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pozorište „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici obeležilo je ne samo Svetski dan pozorišta, već i svoj dan. Tim povodom 27. marta održana je predstava „Srem naša kuća“, koju igra Vladimir Balašćak, već punih deset godina. Mitrovčanima su ulaznice za predstavu koja je odigrana na dan Pozorišta, podeljene besplatno.

Predstava „Srem naša kuća“ biće izvedena i 28. marta, za koju je ulaz, takođe, besplatan.

Pre početka svečano je otvarana i izložba fotografija pod nazivom „Ireni Kolesar s poštovanjem“, posvećene životu i radu jugoslovenske pozorišne i filmske dive Irene Kolesar. Izložbena postavka može se pogledati u narednih mesec dana.

Pozorišta su jedna od najvažnijih mesta na svetu, usudiću se to da kažem, za bilo koje društvo i za bilo koji grad. Pozorište je epicentar kulturnog života grada, rekla je povodom dana Pozorišta, direktorica ove kulturne ustanove, Jelena Janković.

– Mi praznujemo ovaj datum i ja ga čestitam svim stvaraocima, glumcima i publici. Za ovu priliku smo pozvali građane na predstavu „Srem naša kuća“, koja je odavno pobrala mnoge simpatije Mitrovčana, ali i ostalih koji su imali priliku da je vide. Igra se deset godina, što je lepa referenca za jednu pozorišnu predstavu, jer je u našem poslu trajanje veoma važna stvar. Veliko interesovanje vlada, a mi smo podelili besplatne ulaznice i to za dva dana izvođenja. Takođe, otvorili smo izložbu posvećenu velikoj jugoslovenskoj glumici Ireni Kolesar, koja je bila i pozorišna i filmska umetnica, izjavila je Jelena Janković.

Možda Vam se svidi i