Izbori 2023: U ponoć počinje predizborna tišina

Od strane Ozon
1 komentar

Uoči parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, Srbija ulazi u predizbornu tišinu večeras u ponoć, koja će trajati do nedelje, 17. decembra u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta.

Tokom perioda predizborne tišine, izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata je strogo zabranjeno. Na biračkim mestima i u radijusu od 50 metara oko njih zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i bilo kog drugog propagandnog materijala.

Kršenje ovih propisa rezultuje raspuštanjem biračkog odbora i ponovnim glasanjem na tom biračkom mestu.

Ove godine, u skladu sa novim Zakonom o elektronskim medijima, zabranjena je funkcionerska kampanja. Od 17. novembra medijima je zabranjeno izveštavanje o aktivnostima funkcionera koji su istovremeno i kandidati na izborima, sprečavajući tako eventualnu zloupotrebu javnih resursa u kampanji.

Na vanrednim parlamentarnim izborima građani će imati priliku da glasaju za 18 lista, dok će u Beogradu biti 14 lista, a na pokrajinskim izborima 13 lista.

Dok se zemlja suočava sa ovim predizbornim procesom, očekuje se da će nedeljni izborni dan doneti jasnu sliku o političkoj volji građana i novom sastavu skupština na različitim nivoima vlasti.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Академ 14.12.2023. - 8:56 am

MOŽE I BEZ RIKE I DREKE U KAMPANJI!

U ponoć počinje predizborna tišina. To će nas da spasi od brojnih dranja i drugih sr*nja aktera kampanje. Do sadašnja dranja Dačića i ΛV nećemo slušati na TV i neće da nas bole uši od te neodmerene galame, buke i dreke. Da li je ponašanje opozicije takvo ili blaže, oni se ne čuju i ne vide na TV-ima gde su zastupljeni dosadašnji i budući vladari. Sve je uredu i borba u kampanji, ali ona može da bude ljudska i umerena. Na ovaj način će naplaše birače.

Komentari su zatvoreni.