Ispaljene protivgradne rakete

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Protvgradne rakete ispaljene su danas na području grada Sremska Mitrovica. Protivgradne rakete su ispaljene pre nepogode.

Danas su ispaljene protivgradne rakete, na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, zaštićena je i smanjena je moguća šteta, jer je za samo 15 minuta iz protivgradne elektronske stanice u Manđelosu ispaljeno je 10 raketa, iz radarskog centra u Laćarku takođe deset, ispaljene su i rakete iz stanica u Divošu, Čalmi, Martincima i Kuzminu, pa je šteta značajno umanjena.

Važno je znati da protivgradne rakete mogu na samom mestu nepogode suzbiti štetu i više od 50 posto, a kada razbiju oblak, on ne stigne do drugog mesta na kome bi takođe napravio problem. Šteta je izuzetno smanjena.

Sagovornici iz Poljoprivredne službe napominju da se može desiti da šteta na poljoprivrednim usevima bude i do 100 posto ako se ne razbiju oblaci.

Najviše leda je palo između Čalme i Laćarka. Apelujemo na poljoprivrednike da osiguraju useve od nepogoda, kada se uz to dodaju protivgradne rakete, šteta može biti neutralisana, kažu iz službe.  

Možda Vam se svidi i