Intenzivne padavine i danas u većem delu zemlje. Od sutra toplo i bez kiše

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Intenzivne padavine i danas se očekuju u većem delu zemlje, a ponegde može biti i grmljavine. Na istoku Srbije, posebno u Borskom okrugu, na snazi je crveni meteo-alarm, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Prema prognozama, najviša temperatura će biti do 26 stepeni, ali će oblačno i kišovito vreme dominirati u većini delova zemlje. Jedino na severu Srbije se očekuje suvo vreme, dok se u ostalim krajevima očekuju obilnije padavine.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na obilne padavine koje nas očekuju danas i sutra. Prema RHMZ-u, intenzivne padavine se očekuju u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, s količinom padavina od 20 do 40 milimetara. Posebno visoke količine kiše se prognoziraju za pogranični deo Borskog okruga ka Rumuniji, gde se očekuje preko 60 milimetara padavina.

Očekuje se da kišovito i oblačno vreme potraje do kraja nedelje, ali u ponedeljak se predviđa porast temperatura koje će se kretati u letnjem rasponu.

U Sremskoj Mitrovici danas tokom dana kiša, od sutra prestanak padavina. U subotu oblačno, od nedelje toplije sa temperaturom do 31 stepen.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici , Twitter nalogu i Viber nalogu .

Možda Vam se svidi i