Inicijativa Udruženja roditelja dece nastradale u saobraćajnim nesrećama – Prihvaćena!

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je inicijativu Udruženja roditelja dece nastradale u saobraćajnim nesrećama koji podrazumeva izmenu Krivičnog zakonika.

Izmenom zakonika bi kazna za dela protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom deteta ili više osoba bila pooštrena sa sadašnjih od dve do 12 godina, na pet do 20 godina.

Nakon sastanka sa predstavnicima udruženja, Vučić je rekao da će pomoći roditeljima koji su na sastanak došli sa različitim inicijativama koje se tiču bezbednosti saobraćaja, tako što će od nove skupštinske većine tražiti da ispune njihove zahteve.
S obzirom na posledice tragedija, roditelji stradale dece su inicirali i formiranje stalne pomoći psihologa u okviru zdravstvenog sistema.

Vučić je posebno istakao da će tražiti da se zakonodavstvom predvidi trajna zabrana upravljanja vozilom za onog ko počini krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, koje za posledicu ima povredu ili smrt deteta.

Vučić je podsetio na to da je u septembru 2023. godine usvojena Nacionalna strategija za bezbednost saobraćaja 2023-2030, koja za cilj ima potpuno sprečavanje stradanja dece u saobraćajnim nezgodama, tokom sastanka je dogovoren i dalji rad po pitanju prevencije nepropisne vožnje i bliska koordinacija sa ministarstvima saobraćaja i unutrašnjih poslova, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Tanjug

Možda Vam se svidi i