I dizel i benzin jeftiniji

Od strane Ozon
0 komentar

Objavljene su nove cene goriva. 

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 197, a benzina 168 dinara. 

To znači da su i dizel i benzin jeftiniji.

Prošle nedelje je cena goriva bila 200 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina 170 dinara.

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 197, a benzina 168 dinara. To znači da je dizel pojeftinio,a da je benzin skuplji. Prošle nedelje je cena goriva bila 200 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina najviše 170 dinara.

Vlada Srbije od februara prošle godine kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinar, a dizel 179 dinara.

Vlada Republike Srbije usvojila je prošlog četvrtka na sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, što znači da će i u narednih mesec dana država kontrolisati cenu benzina i dizela. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, trajanje Uredbe se produžava do 28. februara, a u cilju daljeg sprečavanja većih poremećaja na tržištu i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Na sednici su donete i odluke o privremenom produženju zabrane izvoza Evro dizela EN 590 takođe do 28. februara, kao i o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa do istog datuma. Sve ove odluke primenjuju se od 1. februara.

„Kako bi se omogućilo nesmetano snabdevanje tržišta derivatima nafte i očuvao standard građana, Vlada Srbije odlučila je da na još mesec dana, odnosno do kraja februara, produži i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto“, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Možda Vam se svidi i