I dizel i benzin jeftiniji

Od strane Ozon
0 komentar

Objavljene su nove cene goriva. 

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 197, a benzina 168 dinara. 

To znači da su i dizel i benzin jeftiniji.

Prošle nedelje je cena goriva bila 200 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina 170 dinara.

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 197, a benzina 168 dinara. To znači da je dizel pojeftinio,a da je benzin skuplji. Prošle nedelje je cena goriva bila 200 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina najviše 170 dinara.

Vlada Srbije od februara prošle godine kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinar, a dizel 179 dinara.

Vlada Republike Srbije usvojila je prošlog četvrtka na sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, što znači da će i u narednih mesec dana država kontrolisati cenu benzina i dizela. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, trajanje Uredbe se produžava do 28. februara, a u cilju daljeg sprečavanja većih poremećaja na tržištu i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Na sednici su donete i odluke o privremenom produženju zabrane izvoza Evro dizela EN 590 takođe do 28. februara, kao i o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa do istog datuma. Sve ove odluke primenjuju se od 1. februara.

„Kako bi se omogućilo nesmetano snabdevanje tržišta derivatima nafte i očuvao standard građana, Vlada Srbije odlučila je da na još mesec dana, odnosno do kraja februara, produži i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto“, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik