Humanitarna fudbalska utakmica na stadionu „Čika Miša“: Pomoć za Natašino medicinsko lečenje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Juče je na stadionu „Čika Miša“ u Mačvanskoj Mitrovici odigrana važna utakmica u okviru 27. kola Područne fudbalske lige Srema. Domaći tim „Podrinje“ je ugostio ekipu „Hajduk“ iz Beške. Utakmica je završena rezultatom 0:3, pri čemu je Matić Srđan iz „Hajduka“ postigao sjajan het-trik.

Međutim, ova utakmica je imala poseban značaj koji prevazilazi lepu igru fudbala. Obe ekipe su igrale ne samo za pobedu, već i za život Nataše, stanovnice Sremske Mitrovice. Sva sredstva prikupljena prodajom ulaznica za ovu utakmicu biće usmerena ka lečenju Nataše Nedić. Do sada je prikupljeno ukupno 15.600 dinara, što pokazuje solidarnost i podršku lokalne zajednice.

Iza konačnog rezultata i pojedinačnih nastupa, prava suština ove utakmice leži u nesebičnom činu podrške Nataši u njenoj borbi protiv bolesti. Usmeravanjem prihoda od prodaje ulaznica direktno na njeno lečenje, organizatori i učesnici ovog događaja su pokazali saosećanje i jedinstvo u susretu sa teškoćama.

Nataša boluje od retkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa sa metastazama. U svetu od ovog tipa oboli 1%. žena. Njena borba za život traje od 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri meseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u aprilu 2019. godine bolest se agresivno vratila. Zahvatila je više mesta, između ostalog i oba plućna krila. Usledila je i druga velika operacija nakon koje su ostale aktivne promene na plućima zbog kojih Nataša nastavlja sa terapijama.

Nataši možete pomoći: 

Uplatom na dinarski račun:

160-0000000555302-48

Uplatom na devizni račun:

160-0054000042784-76

IBAN:

RS35160005400004278476

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Možda Vam se svidi i