Humanitarna Akcija: Dobri ljudi velikog srca za sreću u očima dece u „Dečijem selu“ u Sremskoj Kamenici

Od strane Ozon
0 komentar

Ruma/Sremska Mitrovica – U okviru Dečije nedelje održane u oktobru, Predškolska ustanova „Poletarac“ iz Rume organizovala je niz aktivnosti pod nazivom „Veliko srce dece Srbije“. Među mnogim događanjima tokom nedelje, ističe se humanitarna akcija usmerena ka deci bez roditeljskog staranja u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Ova inicijativa okupila je podršku brojnih saradnika, među kojima se ističu sportski klub tekvando „Zmaj“ Borisla Krstića, Udruženje „Za našu decu“ Zudije Hopića iz Laćarka, kao i mnogi drugi. Svi oni su svojim doprinosom u prikupljanju slatkiša, grickalica, sokova i igračaka omogućili da se 13. oktobra 2023. godine Dečije selo u Kamenici obraduje velikim količinama darova.

Direktorka PU „Poletarac“, Sanja Šimić, zajedno sa vaspitačima i trenerima tekvando kluba, dostavila je sve prikupljene poklone, obogaćujući tako dan dece u selu ne samo materijalnim, već i emotivnim bogatstvom. Od srca zahvalni za podršku, mališani su se obradovali, pružajući osmehe punih zahvalnosti.

Sledeći korak ka humanosti učinjen je u duhu Međunarodnog dana zadovoljstva, obeleženog 13. novembra. Ustanova je odlučila da pokrene novu akciju – prikupljanje higijenskih sredstava za Dečije selo. Pedagoški asistent, poznat po svojoj humanitarnoj predanosti, uključila se u organizaciju ove akcije.

„Radost koju sam osetila videći sreću u očima dece nakon naših akcija je neprocenjiva. Biti deo nečega gde se pruža pomoć onima kojima je potrebna, donosi mi ogromno zadovoljstvo. Svaki doprinos, ma kako mali, čini razliku u njihovim životima. Zahvalnost koju su pokazali, osmesi koje su nam vratili, to su trenuci koji me ispunjavaju srećom i ponosom. Veliko hvala svima koji su se uključili, koji su nesebično pružili podršku i omogućili da ova deca osete radost i pažnju koju zaslužuju.“ – Verica Marković, pedagoški asistent u PU „Poletarac“ Ruma

Podrška nije izostala ni ovog puta – radnik Darko Marković iz Albona u Rumi pokrenuo je kolege, a dve škole, OŠ „Ivo Lola Ribar“ i SSŠ „Branko Radičević“, uključile su svoje učenike u prikupljanje sredstava. Uz njih, Neon Hemaks doo takođe je dao svoj doprinos, doprinoseći ovoj humanitarnoj akciji.

Zahvaljujući svima koji su se nesebično angažovali, ova deca su osetila radost i podršku, dok su nasmejana lica bila najlepša nagrada za sve involvirane u ovu lepu inicijativu.

Možda Vam se svidi i