Hitno upozorenje RHMZ za Srem i Banat

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U 14.05 RHMZ je izbacio hitno upozorenje za područje Vojvodine na vremenske nepogode.

Grmlјavinsko nevreme sa područja Slavonije i Bosne i Hercegovine koje se premešta u zapadno-jugozapadnoj struji zahvatiće u narednih sat vremena Srem i Bačku, a zatim i područje srednjeg i severnog Banata premeštajući se preko Novog Sada i Kikinde dalјe na severoistok. Očekuju se intenzivni plјuskovi sa jakom grmlјavinom, grad i jak i olujni vetar, navodi se u hitnom upozorenju na sajtu RHMZ.

Na snazi je i dalje upozorenje na visoke temperature, „posebno u centralnoj i južnoj Srbiji gde će biti još toplije u odnosu na jučerašnji dan od 37 do 40 °C“, ali i upozorenje za celu Srbiju na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu.

„Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature ( u većini mesta za 10 do 15 stepeni) krajem dana zahvatiće severne, a u sredu ujutru i pre podne će se proširiti i na zapadne i centralne, a sutra posle podne i na ostale predele Srbije. U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)“, ističe RHMZ, a posebno upozorenje izdao je za područje Beograda.

Možda Vam se svidi i