Grad Sremska Mitrovica pokreće projekat energetske sanacije kuća i stanova

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, nastavlja sa projektom energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada, treću godinu za redom. U cilju ostvarivanja ovog projekta, danas je objavljen javni poziv usmeren ka privrednim subjektima koji će učestvovati u sprovođenju mera energetske sanacije.

Miloš Mišković, predsednik nadležne gradske komisije, istakao je da sva privredna društva sa teritorije Republike Srbije imaju pravo da se prijave na ovaj javni poziv. Poziv je otvoren do najkasnije 30. novembra 2027. godine ili do iscrpljenja sredstava, a ukupno je dostupno 12,5 miliona dinara za ovu inicijativu.

Grad Sremska Mitrovica nastavlja svoju višegodišnju saradnju sa Ministarstvom rudarstva i energetike, obezbeđujući 12 i po miliona dinara za projekat energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na svom području.

Miloš Mišković, predsednik Gradske komisije za sprovođenje mera energetske sanacije, izjavio je: „Grad Sremska Mitrovica i ove godine zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike obezbedio je 12 i po miliona dinara za ovaj projekat, povodom toga je komisija raspisala poziv na našoj teritoriji. Pravo da se prijave imaju privredna društva, ne samo sa teritorije Grada već sa teritorije cele Republike koja se bave merama predviđenim javnim pozivom. Javni poziv će trajati više nego obično, umesto uobičajenih 15 dana, biće otvoren sve vreme, tako da se privredni subjekti mogu prijavljivati u bilo kom trenutku. Najduže bi mogao trajati do 30. 11. 2027. godine ili do utroška sredstava. Nakon izbora privrednih subjekata koji će učestvovati u realizaciji ovih mera, komisija će raspisati javni poziv za građane koji će se prijavljivati za jednu od mera kako bi sanirali svoje porodične kuće i stanove.“

Nakon što budu izabrani privredni subjekti koji će biti uključeni u realizaciju mera predviđenih pozivom, komisija će objaviti i drugi javni poziv koji će biti namenjen građanima.

Tekst javnog poziva, kao i sve detaljne informacije o projektu, može se pronaći na zvaničnom sajtu Grada Sremska Mitrovica ili u prostorijama Uslužnog centra.

Projekt energetske sanacije ima za cilj poboljšanje energetske efikasnosti stambenih objekata, smanjenje energetske potrošnje, i doprinos zaštiti životne sredine. Ovaj napor grada pruža priliku građanima da unaprede komfor svog doma, dok istovremeno doprinose globalnim ciljevima održivosti.

Možda Vam se svidi i