Gotovo sav teretni saobraćaj već preusmeren na obilaznicu oko Beograda

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je gotovo sav teretni saobraćaj već preusmeren na obilaznicu oko Beograda i dodao da je od posebne važnosti da i putnički automobili počnu više da je koriste.

„Ljudi koji voze kamione dobro su upoznati sam svim promenama na putu i oni to znaju onog časa kada se dogodi. Važno je da putnički automobili počnu više da koriste obilaznicu“, rekao je Vesić za Tanjug.

On je napomenuo da je, ipak, potrebno vreme da se vozači naviknu na korišćenje novog puta.

„Mi na tome radimo od prvog dana otvaranja obilaznice sa ‘guglom’, da po ubrzanoj proceduri ona bude uključena u mape, pošto većina stranaca koji voze kroz Srbiju koristi navigaciju“, naveo je Vesić.

U narednom periodu ćemo to završiti, tako da će onda većina stranaca po automatizmu koristiti obilaznicu ako idu ka jugu Srbije ili dalje ka Skoplju ili Solunu, rekao je ministar.

On je skrenuo pažnju na činjenicu da je tokom leta u Beogradu manje automobila, i istakao da ćemo prave efekte obilaznice videti u septembru. 

Na Vidovdan je zvanično otvorena i poslednja deonica obilaznice oko Beograda, od Straževice do Bubanj Potoka u dužini od 9,74 kilometara, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Posle više od 30 godina gradnje, od Batajnice do niškog auto-puta kod Bubanj Potoka, može da se stigne auto-putem u punom profilu, to jest sa ukupno šest saobraćajnih traka, u dužini od 47 kilometara.

Tanjug

Možda Vam se svidi i