Frilenseri još danas imaju vremena da prijave porez

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Poslednji dan za prijavu poreza za frilensere je danas, 31. jula, i oni još imaju priliku da to učine putem posebnog portala Poreske uprave pod nazivom Frilenseri.

Poreska uprava upozorava sve frilensere da je danas poslednji dan za prijavljivanje prihoda ostvarenih od ugovorne naknade za autorska i srodna prava, kao i od ugovorne naknade za izvršen rad na kojem se porez plaća samooporezivanjem.

Obrasci za prijavu poreskih obveznika koji su ostvarili prihod u drugom tromesečju mogu se popuniti na Obrascu PP OPO-K.

Važno je napomenuti da Poreska uprava ove godine prvi put neće slati rešenja, već su frilenseri sami odgovorni da prijave svoj prihod i izvrše odgovarajuću uplatu poreza.

Prema procenama, u Srbiji trenutno radi oko 70.000 frilensera, te je važno da svi oni ispune svoje poreske obaveze do kraja dana kako bi izbegli eventualne kazne i sankcije.

Dodatne informacije i uputstva za prijavu poreza dostupni su na portalu Frilenseri, a za dodatne konsultacije i pitanja mogu se obratiti i Kontakt centru na brojevima telefona 0700 700 007 i 011 33 10 111.

Prijave i obrasci OVDE

Možda Vam se svidi i