FOTO Voda odnela most kod Kraljeva, saobraćaj kod Čačka u prekidu

Od strane Ozon
0 komentar

Zbog velikih količina padavina ne prestaje borba sa izlivanjem reka i potoka i problemima koje donose bujice. Vatrogasci spasioci su na terenu širom Srbije. Vanredna situacija proglašena je u 35 gradova i opština. Voda je odnela most u mestu Adrani kod Kraljeva, u prekidu je saobraćaj do Čačka.

Kako javljaju dopisnici RTS iz Kraljeva, zbog obilnih padavina došlo je do izlivanja potoka Musača, u mestu Adrani.

Nekoliko kuća je pod vodom, a voda je odnela i most na regionalnom putu, zbog čega je u prekidu saobraćaj između Kraljeva i Čačka.

U prekidu je i saobraćaj preko Oplanića, pa se sada do Čačka ne može nikako.

Saobraćaj se iz Kraljeva ka Čačku preusmerava preko Vitanovca, Gruže, Knića i Mrčajevaca.

Takođe, u Jagodini je reka Belica dostigla je kritičan nivo. Dva gradska mosta zatvorena su za saobraćaj i utvrđena bedemima.

Kragujevcu usled velike kiše poplavljen je podrum hiruškog bloka Urgentnog Klinickog centra, kao i nekoliko ulica u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje.

Voda je poplavila i pedesetak dvorišta. Zbog obilnih padavina došlo je do odrona kamena na putu ka Višegradu kod tunela Šargan.

Putevi Rekovac-Trstenik i Mrčajevci-Kraljevo kod mesta Adrani, ovog jutra su neprohodni zbog velike količine padavina. Obilaznim opštinskim putem preko sela Miloča i Sirča stiže se do Kraljeva.

Vatrogasci spasioci su na terenu širom Srbije. Vanredna situacija proglašena je u 35 gradova i opština.

Veću količina padavina meterolozi očekuju u istočnim, centralnim i jugoistočnim krajevima Srbije, što na putevima u ovim područjima, a posebno u planinske predele, pored reka i kroz useka, gde može biti odrona i bujičnih izlivanja vode, zato vozači treba da budu spremni da u svakom trenutku reaguju na nepredviđene opasnosti.

Nepresetani rad putara i slabljenje padavina u severnim, centralnim i zapadnim delovima doprinosi boljoj prohodnost državnih puteva prvog i drugog reda, međutim i pored toga postoji manji broj lokalnih, opšinskih puteva na području Kraljeva, Čačka, Jagodine i Trstenika na kojima je saobraćaj odvija otežano ili je trenutno u prekidu.

Možda Vam se svidi i