FOTO Promocija zbornika pesama „Svetogorac“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Subota, 17. novembar, bio je dan oplemenjen kreativnošću i mladim talentima na promociji najnovijeg broja zbornika pesama, pod nazivom „Svetogorac“, koji je nastao kao plod konkursa za tekst i konkursa za horsku kompoziciju. Ova inspirativna večevna održana je zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Republike Srbije i pomoći Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara – Sirmijum.

Na samoj promociji, prisutni su imali priliku da čuju svih 15 nagrađenih tekstova. Neki od njih su doživeli muzičku obradu i izvođeni su od strane sremskomitrovačkih horova, dok su drugi bili predstavljeni kroz interpretaciju mladih recitatora iz dečijeg hora „Polifonika“.

Autori nagrađenih tekstova nisu ostali neprimećeni – nagrađeni su prigodnim poklonima i diplomama, koje su obezbedili članovi udruženja „Bingo“, istovremeno izdavači zbornika „Svetogorac“ i realizatori projekta „Mladi tekstopisci i kompozitori Srbije stvaraju horsku pesmu“. Osim priznanja i nagrada za mlade pesnike, zahvalnice su uručene i kompozitorkama Vanji Kesić iz Banjaluke i Mariji Galjević iz Beograda, dok je naglašen i izuzetan pedagoški doprinos nastavnice Dajane Nikolovski iz Sremske Mitrovice, koja je podstakla veliki broj učenika da učestvuju na Konkursu za tekst pesme.

Učesnici projekta ovogodišnjeg događaja dobili su zaslužena priznanja i čestitke od strane udruženja „Bingo“ i članova hora „Polifonika“. Posebno se ističu horovi koji su doprineli visokom kvalitetu promocije – hor Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ i ansambl „Arodisi“, oba pod vođstvom Isidore Skuratović, „Dečiji hor Polifonika“, ansambl „Krančević“ i „Polifonika“ hor odraslih.

U nadi da će naredna godina privući još veći broj učenika iz osnovnih i srednjih škola Srbije, organizatori su izrazili zadovoljstvo ovogodišnjim učesnicima projekta i zahvalnost horovima koji su dodali kvalitet događaju. Ovakve manifestacije ne samo da podržavaju kreativnost mladih, već podstiču i raznolikost umetničkih izraza u lokalnoj zajednici.

Možda Vam se svidi i