FOTO „Pesmom i igrom u susret jeseni“: Bosut oživeo u folkloru

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Bosut – U selu Bosut, održana je manifestacija „Pesmom i igrom u susret jeseni“. Ova izuzetno vesela i raznolika manifestacija okupila je ljude iz različitih delova Srbije, kako bi proslavili bogatu kulturnu baštinu i tradiciju sremskog kraja.

Kulturno umetničko društvo „Bosut,“ domaćin manifestacije, srdačno je dočekalo više folklornih ansambala koji su svojim virtuoznim nastupima oduševili publiku. Među njima su bili KUD „Jelica“ iz Crne Bare, Kulturni centar Kuzmin, SKUD Ražljevo, Kulturni centar Martinci, Folklorni ansambl „Branko Radičević“ iz Sremske Mitrovice, KUD „Filip Višnjić“ iz Višnjićeva i Slavko Nedić, čiji je virtuozni nastup na harmonici osvojio prvu nagradu na festivalu Euforija u Novom Sadu.

Centralni deo programa odvijao se u velikoj sali Doma kulture u Bosutu i trajao je više od dva sata. Gledaoci su bili svedoci virtuoznih izvođenja tradicionalnih kola, igara i pesama koje su oslikavale bogatstvo sremske kulture. Atmosfera u sali bila je vesela i puna energije.

Ova manifestacija ne samo da slavi nasleđe i bogatu kulturnu baštinu Srema, već takođe okuplja ljude iz različitih krajeva i inspiriše razmenu iskustava i ideja. „Pesmom i igrom u susret jeseni“ predstavlja divan način da se okupe ljudi i zajedno proslave ono što čini Srem tako posebnim.

Možda Vam se svidi i