Fiskulturna sala u Mačvanskoj Mitrovici gotova do kraja oktobra

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Radovi na izgradnji fiskulturne sale u okviru Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici su počeli prošle godine, trenutno se radi na postavljanju konstrukcije, a realizacijom projekta, dobijena su sredstva na nivou AP Vojvodine kojima će biti finansirana dalja izgradnja fiskulturne sale u Mačvanskoj Mitrovici u iznosu od 189 miliona dinara. Kraj radova na izgradnji fiskulturne sale u okviru Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” najavljeni su za oktobar, ove godine.

Izgradnja sale i svih projektom predviđenih prostorija predstavljaće kapitalan i jedan od najvećih projekata na teritoriji grada u narednom periodu. Projekat se realizuje dvofazno, siva faza je završena 2022. godine, a zatim u 2023. će se pristupiti opremanju objekta i parternom uređenju.

Izgradnja fiskulturne sale u okviru Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, počela je krajem oktobra 2022. godine. U pitanju je projekat čija će vrednost premašiti 430 miliona dinara, a realizuje se i ove godine. Od strane Upave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za radove u okviru prve faze, odnosno takozvane sive faze opredeljena su sredstva u visini od 232,5 miliona dinara, dok će Grad Sremska Mitrovica podržati projekat sa 12 miliona.

va multifunkcionalna fiskulturna sala, sa pomoćnim objektima i pristupnim putevima prostiraće se na 2.200 m², od čega je fiskulturna sala 1.000 m².

Osim fiskulturne sale, u objektu će biti smeštene i svlačionice sa toaletima i tuševima, toalet za osobe sa invaliditetom, spravarnica, tribine na dva nivoa koje će imati 205 sedećih mesta, kao i kuhinja sa pratećim prostorijama i velika trpezarija kapaciteta 120 stolica, garderober, kabinet za tehničko obrazovanje, prostor za dnevni boravak, stan za domara sa radionicom. Sama fiskulturna biće pogodna za više dvoranskih sportova – košarku, odbojku, mali fudbal, tenis i gimnastiku.

Po svojim karakteristikama i funkionalnosti , ovo neće biti samo fiskulturna sala, već sportska hala za razna dešavanja i manifestacije. Celokupan objekat je nezavistan od nastavno –administrativnog dela škole i biće na raspolaganju i građanstvu.

Možda Vam se svidi i