Festival „Stani svete dok govori dete“ POČINJE DANAS

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Festival „Stani svete dok govori dete“ svečano će biti otvoren u subotu, 9. septembra 2023. s početkom u 13 časova u prelepom ambijentu letnje bašte Hotela „Srem“ u Sremskoj Mitrovici.

Ovaj festival organizuje Udruženje „Sirmijum – grad dece“ i trajaće od 9. do 26. septembra ove godine, obuhvatajući više fascinantnih lokacija širom grada. Festival ima punu podršku Grada Sremska Mitrovica, kao i uglednog Hotela „Srem“. Prijatelji festivala uključuju Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, Muzej Srema, JKP „Komunalije“, Turističku organizaciju Grada Sremska Mitrovica, OŠ „Jovan Popović“ Sremska Mitrovica i mnoge druge organizacije i pojedince.

Prema najavama organizatora, svečanom otvaranju festivala prisustvovaće Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Republici Srbiji, a događaj će svečano otvoriti gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

Svečano otvaranje drugog Festivala Udruženja Sirmium-grad dece pod sloganom „Stani svete dok govori dete“ je zakazano za subotu, 9. septembra 2023. godine, s početkom u 13 časova, u bašti hotela „Srem“. Ovaj festival je osmišljen i organizovan s posebnom pažnjom prema deci, a trajaće sve do 27. septembra.

Cilj ovog festivala je staviti decu u prvi plan. Tokom festivala, svet će se bukvalno zaustaviti jer su deca u centru pažnje, jer su oni najvažniji.

Ovaj festival predstavlja priliku za decu da se izraze, da se zabave i da nauče nešto novo.

Festival „STANI SVETE DOK GOVORI DETE“: Slavlje umetnosti i kreativnosti počinje u subotu

 Devetog septembra počinje Drugi festival Udruženja pod nazivom „STANI SVETE DOK GOVORI DETE“, sa ciljem afirmacije dece i omladine kroz različite umetničke izraze kao što su muzika, ples, balet, slikarstvo i dramatizacija. Festival donosi bogat program koji će inspirisati i podržati mlade talente u njihovim umetničkim poduhvatima.

Osnovni cilj ovog festivala je da podrži razvoj vizuelnog, ritmičkog, glasovnog i govornog izražavanja kod dece i mladih. Kroz aktivnosti kao što su sviranje, pevanje, plesanje, slikanje i gluma, festival pruža priliku za razvoj kreativnosti i umetničkog izraza.

Organizatori se takođe trude da razviju osećaj za umetnost kod mladih ljudi putem čulne percepcije. Uključivanjem što većeg broja dece i mladih učesnika, festival stvara prostor za širenje interesovanja i upuštanje u svet umetnosti.

Jedna od ključnih komponenti ovog festivala jeste motivacija dece za vlastitim umetničkim izražajem. Kroz podršku, inspiraciju i raznovrsne radionice, mladi će biti podstaknuti da istraže svoje kreativne potencijale i izraze svoje ideje i emocije kroz umetnost.

Ove godine, festival će biti održan od 9. do 26. septembra, a lokacije događaja će se menjati u zavisnosti od programa.

Evo zanimljivih događaja koji će biti deo festivala:

9.9. subota Ambasada Švedske – bašta hotela ,,Srem“ 13h

10.9. nedelja Ambasada Norveške
bašta hotela ,,Srem“ 15h

11.9.ponedeljak, druženje sa pesnikom Nedeljkom Terzićem ( foaje hale ,,Pinki“ , poslepodnevni termin)

12.9. utorak Jelena Šuput, interaktivna radionica ,, Dobrodošli u Sirmium“ ( bašta hotela ,,Srem“ , poslepodnevni termin)

13.9. sreda Ivana Marketanović etno grupa ,, Srpski dom“ i Valentina Tadić, etno grupa ,,Oganj“ , konferencijska sala hotela, 19h

14.9. četvrtak Studio modernog i klasičnog baleta ,,Olena“, Olena Rimac, konf.sala, 19h

15.9. petak Tamburaški orkestar Muzičke škole ,,Petar Krančević“ ,, Srem“, Zorica Opačić, saletla u bašti hotela, 19h

16.9. subota Ambasada Finske, bašta, 15h

17.9. nedelja Ambasada Danske, bašta, 15h

18.9. ponedeljak ,,Zlatno runo Sirmiuma“ , Dajana Savičević, radionica pustovamja vune, bašta, poslepodnevni termin

19.9. utorak Dražen Marek i ,,Vivkovi gitaristi“ , saletla, bašta hotela 19h

20.9. sreda Tamara Pajkanović i Muzičko kreativni centar ,,Vivak“, konf.sala 19h

21.9. četvrtak Milan Kardaš ,, Kardaš Art“ centar, radionica ( dogovaramo naziv i poslepodnevni termin)

22.9. petak koncert horova Osnovnih škola
,,Sveti Sava“, ,,Slobodan Bajić Paja“ i ,, Jovan Popović“ , konf. sala, 19h

23.9. subota Tamara Milković ,,Komunalije“, Eko radionica( prepodnevni termin i mesto dogovaramo)

24.9. nedelja Zorana Stanišić Jakovljević, Sportski Savez ,, Sportski dan“( vreme i mesto dogovaramo)

25.9. ponedeljak Dramski studio ,,Dečje srce“, Jasna Kalauzović i Slađana Kalabić , predstava ,, Kad snovi dobiju krila“, prostorije stare škole ,, Jovan Popović“, 19h

26.9. Koncert učenika klase prof. Margarite Vujović, Barokna sala Muzeja Srema, 19h

Festival „STANI SVETE DOK GOVORI DETE“ pruža priliku za učenje, razmenu iskustava i nezaboravno umetničko iskustvo za decu i mlade na teritoriji Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i