EKO SORA kamp od utorka na Zasavici

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U utorak, 11. jula, sa početkom u 11 sati, otvara se EKO SORA kamp „Zasavica 2023“. Ovaj sedmodnevni kamp će se održati u Vizitorskom centru SRP Zasavica, u selu Zasavica II, od 10. do 17. jula. Organizatori kampa su Vlada Republike Srbije, kroz kancelariju Ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa za dijasporom, Grad Sremska Mitrovica i Pokret gorana Sremska Mitrovica – SRP Zasavica.

Cilj ovog kampa je da inspiriše decu i mlade Srbe u dijaspori i okruženju da istraže kulturno nasleđe svoje otadžbine kroz volonterski rad, istraživanje zaštićenog prirodnog dobra i aktivnosti na sanaciji ekosistema, uključujući uklanjanje alohtonih invazivnih vrsta na pašnjaku Valjevac.

Uz radne aktivnosti u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, mladi uzrasta od 14 do 20 godina će imati priliku da uživaju u društvenim aktivnostima, posetama istorijskim i kulturnim objektima i institucijama u Sremskoj Mitrovici i Fruškoj gori, kao i da učestvuju u različitim radionicama. Kroz ove radionice, mladi će obnavljati znanja ili učiti o srpskom jeziku, istoriji, geografiji, kao i o starim zanatima, uspešnoj komunikaciji i volonterskom aktivizmu. Takođe, imaće priliku da pokažu svoju kreativnost, originalnost i veštine.

Ovaj kamp pruža jedinstvenu priliku da se mladi povežu sa prirodom, istraže kulturno nasleđe Srbije i razviju svoje veštine i talente. Očekuje se da će EKO SORA kamp „Zasavica 2023“ biti nezaboravno iskustvo za sve učesnike.

Možda Vam se svidi i