Džudo: Uspeh kluba Sirmium na trećem memorijalnom turniru Velikana Vojvodine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska MitrovicaOZON Media  

U Novom Sadu je održan treći Memorijalni turnir velikana Vojvodine pod organizacijom Džudo saveza Vojvodine. Učešće na ovom turniru uzelo je 48 klubova prvog dana, a 34 kluba iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, BiH, Makedonije i Srbije drugog dana. Džudo klub Sirmium bio je zastupljen sa svojim predstavnicima u tri uzrasne grupe – kod mlađih i starijih pionira, kao i kod kadeta.

U konkurenciji mlađih pionira nastupili su Teodora Vukasović, Lana Novaković, Maša Živanović, Mladen Mackanić i Mateja Vučenović. Stariji pioniri, Luka Novaković, Luka Vučenović i Slavko Lončarević, takođe su se istakli, zajedno sa Katarinom Tomić koja je nastupila u kategoriji kadeta.

Četiri finala na turniru obezbedili su Lana Novaković, Luka Novaković, Slavko Lončarević i Katarina Tomić. Od njih su Lana i Katarina pokazale izuzetnu borilačku veštinu, osvajajući prvo mesto i zlatne medalje. Luka i Slavko su zauzeli druga mesta i srebrne medalje, dok je Mladen Mackanić, iako bio na pragu osvajanja bronzane medalje, izgubio meč pred kraj i morao se zadovoljiti petim mestom. Mateja Vučenović je ostvario peto mesto, što se smatra uspehom s obzirom na to da trenira manje od dve godine.

Nastavljajući niz uspeha, Katarina Tomić se u kategoriji kadeta, borila sa odličnom protivnicom Ivanom Atarac, koju je nedavno porazila. Katarina je pokazala vrhunsku tehniku gušenja, osvajajući prvo mesto i zlatnu medalju.

Stručni štab kluba Sirmium, sumirajući rezultate sa ovog izuzetno jakog turnira, izražava zadovoljstvo postignutim rezultatima. Sa šestoricom takmičara u finalnom bloku, od kojih je četvoro bilo u finalu, klub je osvojio dve zlatne i dve srebrne medalje, čime su svi u klubu itekako zadovoljni. Lana Novaković i Katarina Tomić ostvarile su prva mesta, dok su Slavko Lončarević i Luka Novaković zauzeli druga. Ovo je značajan korak napred za klub Sirmium, pokazujući izuzetnu borilačku spremnost i kvalitet njihovih takmičara.

Možda Vam se svidi i