Dva muškarca prevarili radnicu menjačnice. Dobio 100 evra više za nekoliko sekundi!

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – U centru Sremske Mitrovice, u jednoj od menjačnica u ulici Kralja Petra I, dva nepoznata muškarca, starosti oko 50 godin prevarili su radnicu i uzeli joj novac.

Kako kaže radnica menjačnice, sve je snimila bezbedonosna kamera, odmah je obaveštena policija.

– Prvo je došao jedan muškarac i kupio 80 evra, dajući mi zatim 120 evra i zatraživši novčanicu od 200 evra. Potom, njegov kolega se pojavio nakon nekoliko minuta i zatražio isti iznos u novčanicama od 200 evra. U tom trenutku dolazi i drugi muškarac, promenio je 20 evra, ja sam mu dala dinare, onda mi je dao sitno od 10 i 20 evra da mu ukrupnim 100 evra. U tom trenutku sam primetila neobičnosti i prebrojala se, a kasa je bila u redu. Ipak, nakon toga mi je ponovo dao sitan novac da mu dam 200 evra, ali umesto toga dao mi je 100 evra u sitnom i zatražio novčanice od 200 evra. Sve je to bilo jako brzo i na kraju shvatim da su me oštetili za 100 evra, priča radnica menjačnice.

Ova prevara nije novo, zove se „brza promena novca“, kada neko pokuša da prevari zaposlenog u menjačnica. Dao vaj da više kusura u novcu nego što je potrebno. Ova prevara je ipak nešto novo za Sremsku Mitrovicu.

– Želim da istaknem da sam kao prodavac veoma iskusan, radim ovaj posao od 2009. godine. Nažalost, ovo iskustvo nije bilo uobičajeno i razumem da sam mogla odlučnije reagovati. Kao što sam ranije činila, trebala sam momentalno prekinuti ovakav tok transakcije, kako bih izbegla potencijalne nesporazume, dodala je radnica.

U toku je potraga, ceo slučaj je prijavljen policiji.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Zorana 16.11.2023. - 3:35 pm

Ova dva muškarca, bili su danas u bloku B u menjačnici u kojoj radim, jedan za drugim. Drugi je menjao pri ulasku a drugi je stao sa strane. Dao je 200€, menjao 50 i tražio je 5000 krupnu, što je odma bilo sumnjivo, al ajde kao možda mu treba. Nakon što on izađe, drugi (koji je ušao prvi) menjao je 30 i krenuo sa pričom da vidi da sam „slaba“ sa sitnim novcem i da mu dam 100€ on će meni dati sitno. Ja sam držala 100€ i čekala da izbroji sitno kad je bio kod 90€ ja sam NAMERNO dala 100€ i pratila rad ruku, on je na tu novčanicu dodao 10€ koji fale i rekao da mu dam 200€,na šta sam ja odreagovala da ne dam i da mu niie uspela caka. On se povukao i otišao.

Komentari su zatvoreni.