Domu zdravlja u Sremskoj Mitrovici od Grada novo sanitetsko vozilo

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi grada Sremska Mitrovica, Domu zdravlja je danas uručeno vozilo za hitnu službu i prevoz pacijenata, te je tako mitrovački Dom zdravlja danas postao opremljeniji za jedno novo sanitetsko vozilo.

Služba Hitne medicinske pomoći pokriva teriteriju od 26 naseljenih mesta i oko 60 kilometara autoputa, najslabija tačka u opremi i organizaciji rada je transportna služba.

Imamo 12 vozila koja su u proseku prešla oko 350.000 kilometara, često su u kvaru i jedino vozilo koje je u punoj funkcije je jedno vozilo koje smo dobili pre dve godine od RFZ i sada ovo vozilo koje smo dobili zahaljujući gradu Sremska Mitrovica, upravi grada. Ovo je drugi reanomobil sa opremom neophodnom za regovanje u urgentnim slučajevima, tako da obe ekipe koje su urgentne u službi Hitne medicinske pomoći, 24 sata, imaju sada zadovoljavajuću opremu, rekao je doktor Miodrag Čuturić, načelnik hitne pomoći.

On je dodao da u Domu zdravlja postoji i problem u Službi za dijalizu, vozillo za transport pacijenata za dijalizu i transportno vozilo za nepokretne pacijente, i da se nada da će se i ovaj problem ubrzo rešiti.

Vladimir Pavlović, predsednik skupštine grada rekao je da je vrednost vozila sedam miliona dinara i da je grad obezbedio je sanitetsko vozilo Domu zdravlja radi unapređenja njegovog rada.

Ovo je treće veliko ulaganje, ored ambulante, obezbeđen je i ormarić za skladištenje kako bi se obezbedilo čuvanje svih centralizovanih vakcina u idealnim uslovima. Takođe, novo vozilo dobila je i Poliklinička medicinska sestra, sledeći korak je uređenje ambulante u Zasavici II.“ zaključio je Pavlović.

Možda Vam se svidi i