Dodeljene Svetosavske nagrade

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je tradicionalno održana Svetosavska akademija tokom koje su podeljenje Svetosavske  nagrade učenicima koji su postigli izuzetne uspehe na republičkom i međunarodnom nivou iz nekoliko različitih oblasti u toku prošle školske godine.

Svetosavsku nagradu ove godine dobilo je 84 učenika osnovnih i srednjih škola.

Ispred lokalne samouprave đacima, njihovim mentorima i roditeljima današnju slavu Svetog Savu čestitala je gradonačelnica  grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje načelnik Zoran Đurić  je takođe čestitao svim dobitnicima i nagalsio da su oni ponos Sremske Mitrovice i da veruje da će sjajnih rezultata biti i u budućnosti.

“Pre svega želeo bih da iskoristim priliku da čestitam svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima, jer jako puno truda i rada treba uložiti u rezultate koji su oni postigli. Ukupno imamo 84 Svetosavskih nagrada, od toga 41 su osvojili učenici osnovnih škola, a 43 srednjoškolci. Bez dobrih nastavnika i profesora, kao ni bez podrške roitelja ne bi bilo ni ovako sjajnih đaka, a moram da napomenem da ih je iz godine u godinu sve više”, rekao je načelnik Đurić.

Svetosavska nagrada se sastoji od povelje i novčane nagrade koja za učenike iznosi 10.000 dinara, a za mentore 3.000 dinara.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik