Dodeljene Svetosavske nagrade

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je tradicionalno održana Svetosavska akademija tokom koje su podeljenje Svetosavske  nagrade učenicima koji su postigli izuzetne uspehe na republičkom i međunarodnom nivou iz nekoliko različitih oblasti u toku prošle školske godine.

Svetosavsku nagradu ove godine dobilo je 84 učenika osnovnih i srednjih škola.

Ispred lokalne samouprave đacima, njihovim mentorima i roditeljima današnju slavu Svetog Savu čestitala je gradonačelnica  grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje načelnik Zoran Đurić  je takođe čestitao svim dobitnicima i nagalsio da su oni ponos Sremske Mitrovice i da veruje da će sjajnih rezultata biti i u budućnosti.

“Pre svega želeo bih da iskoristim priliku da čestitam svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima, jer jako puno truda i rada treba uložiti u rezultate koji su oni postigli. Ukupno imamo 84 Svetosavskih nagrada, od toga 41 su osvojili učenici osnovnih škola, a 43 srednjoškolci. Bez dobrih nastavnika i profesora, kao ni bez podrške roitelja ne bi bilo ni ovako sjajnih đaka, a moram da napomenem da ih je iz godine u godinu sve više”, rekao je načelnik Đurić.

Svetosavska nagrada se sastoji od povelje i novčane nagrade koja za učenike iznosi 10.000 dinara, a za mentore 3.000 dinara.

Možda Vam se svidi i