Dobro jutro Sremska Mitrovice. Srećan mali Božić

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Subota je tu i prva radna nedelja nakon praznika prošla je, relativno, brzo. U januaru nas čeka još jedno slavlje, obeležavanje Svetog Jovana i što se tiče odmora i proslava za sada je gotovo.

Danas srpska pravoslavna crkva obeležava praznik Svetog Vasilija Velikog, ali i mali Božić

U svim hramovima SPC služi se liturgija Svetog Vasilija Velikog kog crkva slavi prvog dana Pravoslavne nove godine.

Vreme

U Sremskoj Mitrovici do sredine dana povremeno kiša, potom suvo, najviša dnevna temperatura 8 stepeni.

Isključenje struje

U ponedeljak, 16.01.2023. na teritoriji Opštine Sremska Mitrovica se zbog PLANIRANIH radova u el.mreži isključuju KDS u:

Sremska Mitrovica 09.00-13.00

ul. Petra Preradovića od br. 69-121

 Cene goriva ostale ista kao i prošle nedelje

Litar evrodizela će danas do 20. januara na pumpama maksimalno će koštati 195 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 164 dinara.

Prijave za plivanje za Časni Krst do 18. januara

Na obali reke Save, u Hramu Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana, biće održana Sveta Liturgija u 9,00 časova, zatim oko 11,oo časova u Hrama osveštenje vode, a ispred hrama prigodni program i nakon toga blagosiljanje plivača koji će kroz špalir školske dece u svečano obučenim stiharima, predstavnika Vojske, Policije i okupljenog naroda, sa litijama sići do reke i oko 12 časova zaplivati do Krsta.

Prijavljivanje za viteško dvadesetitreće bogojavljensko plivanje za Krst časni obavljaće se u prostorijama – kancelariji Male crkve svakim danom od 8 – 19 časova, a najkasnije do srede 18. januara 2023. godine. Sve informacije možete dobiti na navedene kontakt telefone organizatora.

Sutra počinju „Dani ruske kulture“

Šestu godinu za redom Regionalno uruženje srpsko – ruskog prijateljstva „Srem“ i istorijiski arhiv Srem i organizuju manifestaciju „Dani ruske kulture“ u Sremskoj Mitrovici.

Manifestacija počinje u nedelju, 15. januara, u 18 časova i u okviru manifestacije biće realizovane brojne aktivnosti. Kraj manifestacije je u sredu, 25. januara.

Program manifestacije kao i godinama ranije biće bogat i raznovrstan, pa su tako organizatori pripremili promocije knjiga, izložbe, predavanja, projekcije filmova…

Ukoliko ste u potrazi za poslom, možda ga nađete baš među oglasima na našem portalu.

Ako ste propustili

Prodao već prodatu kuću – Ozon Media

Muzičko – poetsko veče u mitrovačkoj biblioteci – Ozon Media

Dom začetnika štamparstva u Sremu – Ozon Media

Ne dajte nikom da vam pokvari ovaj dan.

Možda Vam se svidi i