Do kraja nedelje isplata pomoći srednjoškolcima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Formulari koje je bilo potrebno popuniti za novčanu pomoć od 10.000 dinara podeljeni ssu rednjim školama u Sremskoj Mitrovici. U Sremskoj Mitrovici se školuje oko 3.000 srednjoškolaca. Do kraja nedelje novac će biti uplaćen na račune koje su srednjoškolci naveli u formularima.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je isplatu jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara do kraja naredne nedelje.

„Do kraja naredne nedelje, mi ćemo isplatiti i jednokratnu pomoć od 10.000 dinara našim srednjoškolcima. Kraj je godine, imamo mnogo bolje rezultate, i hoćemo to da pokažemo“, rekao je ministar, tokom gostovanja u jutarnjem programu Televizije Prva.

Na osnovu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i Zaključka Vlade, Gradsko veće Grada Sremska Mitrovica donelo je Odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola sa teritorije našeg Grada, u visini od 10.000 dinara po učeniku.

Srednje škole su popunile prijavni obrazac i obrazac saglasnosti, a na osnovu kojih se dobijeni podaci unose u tabele i dalje prosleđuju jedinici lokalne samouprave na plaćanje.

Pored redovnih učenika srednjih škola, ovo pravo ostvaruju i učenici koji imaju status vanrednih učenika i to do navršene 26. godine života.

Možda Vam se svidi i