Do juna 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Novih 100 hiljada vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji biće odobreno u maju ili junu, izjavio je juče Husein Memić, ministar turizma i omladine

Prema njegovim rečima o vaučerima je načelno već dogovoreno sa ministrom finansija Sinišom Malim. Inače, Memić je nedavno za naš list zjavio da su vaučeri potrebni domaćoj privredi i turizmu, jer su se generalno pokazali kao najdelotvorniji instrument za razvoj destinacija. Oni su, prema rečima ministra Memića, doprineli produžavanju broja dana provedenih na odmoru u Srbiji, ali je još važnije da su mnogi vlasnici smeštaja upravo zbog ulaska u sistem vaučera izašli iz sive zone i prešli u legalne tokove poslovanja.

Prva količina vaučera je, da podsetimo, podeljena početkom januara. Da postoji veliko interesovanje za subvencionisanim odmorom u Srbiji ukazali su i predstavnici udruženja „Moja Srbija” koji su još u januaru pozvali vladu da odobri dodatni broj vaučera, jer je mnogo zainteresovanih građana za ovakav sistem odmora.

Izvor: kamatica.com


Možda Vam se svidi i