Do 2030. godine obavezna i srednja škola

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je obrazovni sistem u Srbiji na ponos državi i građanima.
Ružić: Do 2030. godine obavezna i srednja škola, obrazovni sistem u Srbiji je na ponos građanima.

Govoreći na tribini „Obrazovanjem do jednakosti i razvoja“ u zgradi Opštine Novi Beograd, koju je organizovao Fond „Svetozar Marković“, ministar prosvete Branko Ružić, je izjavio da je obrazovni sistem u Srbiji na ponos državi i građanima. Naglasio je da je obrazovanje dragulj razvoja svakog društva i da, ako tako budemo sagledali naš obrazovni sistem, imamo čemu da se nadamo i pored svih teškoća koje su nas zadesile.

– Ima još mnogo toga da se uradi, ali je mnogo toga i urađeno. Značajno je da možemo da ukažemo na to da trend obuhvata što većeg broja dece, od predškolskog pa sve do fakulteta – poručio je Ružić.

Istakao je da sva deca imaju pravao na obrazovanje, bez obzira gde žive, kakvog su materijalnog statusa ili veroispovesti, piše Tanjug.

– Nemojmo zaboraviti da je kod nas, prema Ustavu, osnovno obrazovanje obavezno, dok srednje još uvek nije. Prema Planu obrazovanja do 2030. i obavezno srednjoškolsko obrazovanje trebalo bi da uđe u Ustav, što će dovesti do većeg finansijskog opterećenja obrazovnog sistema – rekao je ministar.

Možda Vam se svidi i