Do 15 časova za vaučere se prijavilo više od 42.000 ljudi

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/OZON MEDIA – Do 15 časova na šalterima pošta u Srbiji podnete su 42.773 prijave za vaučere za odmor u Srbiji, navode iz Pošte Srbije.

Među prijavljenima najviše je penzionera – 27.210 ili 63,61 odsto, zatim zaposlenih – 9.525 ili 22,27 procenata i nezaposlenih – 4.289 ili 10,03 odsto.

Memić: Najveće interesovanje do sada

Ministar turizma i omladine Husein Memić ističe da je ovo do sada najveće interesovanje za vaučere zabeleženo u jednom danu.

„Iako smo verovali da će interesovanje građana biti veliko, ovim su premašena naša očekivanja, budući da je u jednom danu planula gotovo polovina od ukupnog broja vaučera koji su na raspolaganju“, rekao je Memić za Tanjug.

Precizirao je da je do sada najviše bilo 29.000 prijavljenih građana u jednom danu.

Memić je, takođe, ukazao i na veliko interesovanje ugostitelja za učešće u sistemu dodele vaučera i da je do sada prijavljeno 3.349 ugostitelja.

Najviše prijava je evidentirano u pošti Kruševac – 491.

Građanima je na raspolaganju ukupno 100.000 vaučera, pojedinačna vrednost im je 5.000 dinara, a daju se za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja.

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara, mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima, ne može se ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ni u mestu studiranja.

Izvor: rts.rs

Možda Vam se svidi i