Đacima prvacima svetloodbojni prsluci

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Sremska Mitrovica će nabaviti najveći broj – 650 prsluka. Odobrena sredstva su iznosu od oko 155.000 dinara dok će grad izdvojiti iz sopstvenih sredstava 40.000 dinara.

U sklopu inicijative za poboljšanje bezbednosti najmlađih, ukupno sedam lokalnih samouprava u Vojvodini je odabrano da dobiju finansijsku podršku za kupovinu svetloodbojnih prsluka za đake prvake. Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj je sproveo konkurs i dodelio ukupno 537.480 dinara ovim opštinama i gradovima: Srbobranu, Kovačici, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu, Baču, Žablju i Kanjiži.

U okviru ovog programa, svaka od ovih lokalnih samouprava će nabaviti određen broj svetloodbojnih prsluka za svoje đake prvake. Srbobran će obezbediti 160 prsluka, Kovačica 217, dok će Sremska Mitrovica nabaviti najveći broj – 650 prsluka. Vrbas planira da kupi 352 svetloodbojna prsluka, Bač 110, Žabalj 300, a Kanjiža 180.

Vredno je napomenuti da je Pokrajinski sekretarijat izdvojio dva miliona dinara za ovu svrhu, međutim, cela suma nije iskorišćena.

Ova inicijativa ima za cilj da unapredi bezbednost dece u saobraćaju, posebno onih koji tek počinju svoj školski put. Kroz obezbeđivanje svetloodbojnih prsluka, lokalne samouprave daju doprinos većoj vidljivosti đaka u saobraćaju, čime se smanjuje rizik od nezgoda i doprinosi njihovoj sigurnosti.

Možda Vam se svidi i