Danas popodne kiša. Od ponedeljka pad temperature

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U Srbiji će danas biti postepeno naoblačenje koje će ujutru zahvatiti zapadne i jugozapadne krajeve a posle podne će se proširti i na ostale predele Srbije a uveče i noću će biti oblačno, mestimično sa kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sremskoj Mitrovici  će posle sunčanog jutra, pre podne biti naoblačenje, posle podne oblačno, uveče i noću sa kišom. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, tokom noći u skretanju na južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od jedan do šest stepeni, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Za vikend se lokalno očekuje veća količina padavina: u subotu na severu, a u nedelјu i na zapadu zemlјe. U subotu oblačno sa kišom, osim na jugoistoku Srbije gde će se zadržati suvo vreme. Krajem dana i tokom noći ka nedelјi sa izraženijim padom temperature kiša će prelaziti u susnežicu i vlažan sneg .

nedelјu se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i vlažan sneg. U brdsko-planinskim predelima, ali i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i ponegde u Sremu i Bačkoj, vlažan sneg uz formiranje/ povećanje visine snežnog pokrivača.

Možda Vam se svidi i