Danas počinje prijava za novih 5.000 dinara od države. Uslovi i informacije

Od strane Ozon
0 komentar

Prijavite se za novih 5.000 dinara od države: Uslovi i informacije

SREMSKA MITROVICA. Danas počinje prijava za novih 5.000 dinara od države. Saznajte ko sve ima pravo na vaučere, uslove za prijavljivanje i koje dokumente treba priložiti. Iskoristite ove informacije kako biste se prijavili za državnu podršku.

Danas je zvanično počela prijava za novih 5.000 dinara od države putem vaučera. U nastavku pružamo detaljne informacije o uslovima za dolazak do ove državne podrške, kao i o dokumentima koji su vam potrebni za prijavu.

Ko sve može da se prijavi za vaučere? Pravo na vaučere za odmor imaju osam grupa građana, uključujući penzionere, nezaposlene, korisnike posebne naknade, osobe sa pravom na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratne vojne invalide, nosioce poljoprivrednog gazdinstva i studente.

Koji su uslovi za prijavu? Uslovi za prijavljivanje za vaučere se nisu promenili. Jedina poslednja promena je da i osobe starije od 65 godina, koje nisu penzioneri, mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Vaučer se može koristiti za usluge smeštaja van mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, uz minimum pet noćenja.

Koja dokumenta su potrebna za prijavu? Popunjenu prijavu i prateću dokumentaciju treba podneti na šalterima Pošte Srbije. Prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer, resorno Ministarstvo turizma i omladine dostavlja vaučere putem pošte na njihovu kućnu adresu.

Uz prijavu, koja se može naći na sajtu Pošte Srbije, treba priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju (koje će se dati na uvid).

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno treba da prilože originalnu potvrdu o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kojem se podnosi prijava. Studenti trebaju priložiti originalnu potvrdu o statusu studenta.

Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu prilaže potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju, studente i radno angažovana lica navedenu dokumentaciju. Prijava će biti evidentirana sa tačnim datumom i vremenom predaje.

Vaučer sadrži osnovne podatke o korisniku vaučera (ime, prezime, adresa, JMBG), kao i naziv ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija.

Stariji od 65 godina koji nemaju penziju trebaju priložiti potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu pronaći na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni dostaviti dodatne dokaze.

Iskoristite priliku i prijavite se za vaučere kako biste ostvarili novčanu podršku za svoj odmor.

Vaučeri: Spisak svih potrebnih dokumenata i podataka koje morate priložiti – Ozon Media

Možda Vam se svidi i