Danas koncertna promocija zbornika „Svetogorac“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 18. novembra, u svečanoj sali Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara – Sirmijum (Pedagoška škola i STŠ „Nikola Tesla“), biće održana koncertna promocija trećeg broja zbornika „Svetogorac“. Ovaj zbornik, čiji je izdavač udruženje „Bingo“, predstavlja tekstove i kompozicije nastale po konkursima za učenike osnovnih i srednjih škola Srbije, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Na promociji će nastupiti horovi i ansambli, među kojima su Hor OMŠ „Teodor Toša Andrejević“ iz Rume, Hor OMŠ „Petar Krančević“ i Hor „Krančević“ iz Sremske Mitrovice, Dečiji hor „Polifonika“, ansambli „Arodisi“ i „Polifonika“, kao i recitatori hora „Polifonika“. Pod dirigentskom palicom Isidore Skuratović i Jovanke Ivanić, slušaće se izuzetne muzičke kompozicije.

Autori ovogodišnjih kompozicija su Marija Galjević, nastavnik muzičke kulture iz Beograda, Vanja Kesić, student master studija na smeru za muzičku pedagogiju na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, Ivana Matejić, nastavnik muzičke kulture iz Niša, i Jovanka Ivanić, nastavnik stručnih predmeta u MŠ „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici.

Posebno priznanje učenicima čija su dela uvrštena u zbornik. Nagrađeni autori tekstova, od prošle godine, uključuju Nađu Jelenković, Aleksandru Jović, Anastasiju Jocić, Mina Petković, Ana Crnogorčević, Sofiju Matić, Novaka Miljkovića, Branka Ostića, Dunju Malešević, Mateja Markovića, Katarinu Stefanović, Radojicu Raspopovića, Bogdana Čizmića, kao i grupni rad učenika OŠ „Milan Rakić“ iz Novog Beograda.

Ovaj spektakl umetnosti i kreativnosti okupiće izuzetne talente i pokazati bogatstvo muzičke kulture mladih u Srbiji, istovremeno promovišući vrednosti i rad udruženja „Bingo“ koje kontinuirano podržava ovakve projekte.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar