Da li odmor mora biti apsurdno skup? Insta odmor ili ODMOR?

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U današnjoj eri društvenih mreža, korisnici se često takmiče u deljenju luksuznih letnjih destinacija i skupih smeštaja. Budva za 320 evra po noćenju? Naravno, ne smeju izostati slike sa šoljicom kafe na prozoru i prelepim pogledom na more. Ali, postoji i ona druga strana korisnika društvenih mreža koji žele da „prevare“ svoje pratioce tagujući sebe u luksuznim hotelima u kojima, naravno, ne provode svoje letovanje. Njihov cilj nije da reklamiraju smeštaj, već da pokažu gde su uspeli da letuju ili da vas ubede da se tamo trenutno nalaze.

U trci za popularnost na društvenim mrežama, korisnici se takmiče u pronalaženju sve skupljih soba i hotelskih usluga kako bi objavili takve ponude na svojim profilima. Međutim, da li je luksuz jedini kriterijum za izbor letovanja? Da li postoji prostor za pristupačne destinacije koje pružaju jednako uživanje?

Ove godine, trend pronalaženja skrivenih dragulja u Srbiji je sve popularniji. Zahvaljujući novim tehnologijama, otkrivanje manje poznatih destinacija više nije komplikovan zadatak za koji je potrebna pomoć turističke agencije. Samo nekoliko klikova može vas odvesti do informacija o neotkrivenim mestima i smeštaju čije cene se kreću već od 20 evra po apartmanu.

Mnogi su ove godine odlučili da probaju smeštaje koji do sada nisu bili u njihovom fokusu. Veliki broj gradova u Srbiji nalazi se u blizini predivnih jezera ili reka koja lokalci često nazivaju svojim morem. Ova jezera pružaju spas od vrućine tokom letnjih meseci, a u okolini se mogu pronaći brojni ugostiteljski objekti i smeštajne jedinice. Cene smeštaja u blizini ovih jezera ili reka su pristupačne i ne zahtevaju velika izdvajanja.

Ukoliko volite velike vodene površine, iako su jezera samo zamena za more, destinacije poput Bele Crkve, Zavojskog jezera, Zlatarskog jezera, Jezera Ćelije, Bovanskog jezera, Borskog jezera, mogu biti odličan izbor. Smeštaj u blizini ovih jezera nije preskup, čak ni tokom ove sezone.

Sremska jezera

Pet idealnih jezera u okolini Sremske Mitrovice – Ozon Media

Za one koji ne mogu zamisliti letovanje bez slane vode, Srbija nudi neobičnu opciju – Termalna banja Pačir. Slano jezero u ovoj banji je roze boje, i može biti savršeno mesto za fotografisanje za Instagram. Ipak, treba napomenuti da ova voda ima specifičan miris zbog visoke koncentracije joda, broma i litijuma. Ukoliko se odlučite da posetite ovu banju, možete sebi priuštiti malo zadovoljstvo i probati tradicionalni mađarski specijalitet po imenu „langoš“ – testeninu nalik mekikama, koja može biti pravi energetski izvor nakon celodnevnog izlaganja suncu.

Seoski turizam već godinama predstavlja veliku atrakciju u Srbiji. Ipak, treba biti svestan da se neka sela pretvaraju u turističke destinacije zbog ulaganja investitora. U svakom slučaju, obe opcije pružaju interesantne sadržaje, posebno za aktivni odmor tokom kojeg možete dobiti i „morsku boju“.

Jeftin odmor u Srbiji ne podrazumeva hotele sa pet zvezdica, luksuzne bazene sa vodopadima, trščane suncobrane i naduvane ružičaste flamingose. Sami ćete se morati odvesti do odredišta, pronaći restorane i kafane koje preporučuju lokalci i uživati u hrani. Ipak, ovo može biti avantura, posebno kada konobar donese kafu u šoljici i posebnu čašu mleka umesto espresa sa mlekom. Možda će ova situacija biti zanimljiv prizor za Instagram, ali naravno, samo ako uhvatite signal i mrežu.

Otkrivanje manje poznatih destinacija u Srbiji pruža mogućnost za jedinstveno i pristupačno letovanje. Umesto da se takmičimo u luksuznim smeštajima, vreme je da se fokusiramo na lepe destinacije i pružimo priliku skrivenim draguljima da zablistaju.

Možda Vam se svidi i