Da li je polovna garderoba precenjena?

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Kupovina polovne garderobe u second hand radnjama odavno se odomaćila među Mitrovčanima. Second hand prodavnica ima više od deset u Sremskoj Mitrovici, što znači da prodavci ove robe smatraju da kupaca u ovom gradu ima dovoljno. Samo u ulici Kralja Petra I, ovih prodavnica ima više od pet.

Ipak, deluje da su ranijih godina cene bile mnogo niže u odnosu na današnje stanje jer, čini se da je u pojedinim radnjama, a posebno kada su akcije, nova garderoba jeftinija od polovne.

Mnogi sugrađani ne haju za to i imaju naviku da kupuju polovnu robu za koju kažu da je mnogo kvalitetnija u odnosu na ono što se nudi u tržnim centrima.

Međutum, kako primećujemo, one kvalitetnije i brendirane krpice u ovim radnjama koštaju i preko 2.500 dinara, za jakne, koje nisu brendirane cene se kreću i do 5.000 dinara. U poslednje vreme, kako kaže vlasnica jedne ovakve radnje, građani se ponekad neprijatno iznenade kada su u pitanju cene polovne garderobe, pa mnogi čekaju sniženja. Najviše kupaca ima kada cene padnu na 150 dinara, ali je to onda roba koja je lošeg kvaliteta, često i sa ponekom greškom.

  • Pojedini komadi garderobe mogu da se kupe za 200 dinara, ali to su uglavnom letnje majce. Dragana, vlasnica radnje, kaže da broj građana koji kupuje polovnu garderobu raste.

Naši sugrađani navode da ima i skupljih i jeftinijih stvari, a sve zavisi od toga u kojoj radnji polovne garderobe kupuju i zato u poslednje vreme gledaju da pazare u second handu koji je jeftiniji.

– Kao i u svakoj drugoj prodavnici, kvalitetnije stvari su skuplje, pa makar one bile i polovne. Često obilazim radnje s polovnom garderobom jer oni imaju brojeve i za krupnije. Međutim, to što prodaju za 200–300 dinara je katastrofa. Dobro je da se u ovim prodavnicama možee naći garderoba i za krupnije žene, što je retko u buticima po gradu. Ono što mi se dopada najčešće je skuplje, a za te pare mogu da pogledam i novu garderobu– navodi jedna sugrađanka.

Primera radi, oni  koji „pate“ za firmiranim stvarima mogu da se ponove u nekoliko second hand radnjama u gradu. Često imaju akcijske cene, a sniženje na pojedine „krpice“ je od 30 do 50 odsto. Zastupljeni su i razni svetski brendovi, s tim što je firmirana garderoba prilično skupa u odnosu na manje poznate marke i slobodno se može se reći da je u rangu sa novim stvarima.

S druge strane, akcije se organizuju skoro tokom cele godine i pojedinim radnjama sa brendiranom garderobom, te potpuno nove haljine, muške i ženske pantalone, farmerice, patike, jakne, džemperi mogu da se pazare po ceni od 2.000 do 4.000 dinara.

Osim toga, Sremska Mitrovica ima mnogo butika i prodavnica koji u ovo vreme imaju značajna sniženja, pa su često cene novih odevnih predmeta mnogo jeftinije nego u  second hand radnjama.

Ipak, mnoge naše sugrađanke kažu da vole da obiđu radnje sa polovnom robom, ističu da često nađu stvari sa etiketom koje ne bi mogle da pazare po buticima, vole da provedu vreme u ovim prodavnicama, traažeći neku zanimljivu I drugačiju stvarčicu za obući. Mnoge dodaju da u poslednje vreme pazare I odlične torbe u nekoliko radnji sa polovnom robom u gradu.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik